Comunicate de Afaceri

Bibliotecarii publici – ambasadori ai mesajului e-Skills Week 2012

Campania se desfasoara sub auspiciile Comisiei Europene in perioada ianuarie-mai 2012 si se bucura de implicarea a numerosi parteneri, intre care MCSI, Microsoft, IBM, Intel, HP, EOS, Junior Achievement, ECOTIC, Biblionet sau Ateliere fara frontiere.

Sustinatoare pentru al 2-lea an consecutiv a campaniei europene e-Skills, Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR pledeaza pentru democratizarea informatiei cu suportul tehnologiei si pentru dezvoltarea abilitatilor IT&C in randul utilizatorilor de toate varstele.

„Tehnologia moderna si deschiderea pe care o ofera astazi Internetul reprezinta parghii din ce in ce mai importante ale cunoasterii. Prin intermediul programului Biblionet – lumea in biblioteca mea, bibliotecile publice au devenit, astazi, spatiile culturale cu cea mai mare incidenta asupra educatiei active a populatiei. In ce priveste utilizarea instrumentelor IT&C ca vehicul al informatiei, biblioteca are, de asemenea, un rol insemnat. Echiparea bibliotecilor cu calculatoare si conectarea lor la Internet prin intermediul Biblionet fac din biblioteci un jucator-cheie in propagarea inovatiei si a e-aptitudinilor in comunitate”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv ANBPR.

Agenda campaniei e-Skills Week 2012 va cuprinde o serie de activitati si evenimente cu participare larga, conferinte si seminarii, concursuri online, vizite documentare etc., cu scopul de a responsabiliza membrii comunitatii cu privire la importanta IT&C in toate palierele vietii moderne.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Despre APDETIC: APDETIC este o organizatie profesionala non-profit, independenta, ce reuneste cele mai importante companii producatoare si distribuitoare de echipamente de tehnologia informatiei si comunicatiilor din Romania. APDETIC are drept scop reprezentarea intereselor producatorilor si distribuitorilor de echipamente de tehnoogia informatiei si comunicatiilor in relatia cu Guvernul si Parlamentul, fiind un partener de dialog autorizat si reprezentativ; prin interactiunea cu aceste foruri, APDETIC isi propune dezvoltarea domeniului si a pietei echipamentelor TI&C in Romania si promovarea unor standarde profesionale ridicate in activitatea companiilor din sectorul TI&C.

www.asociatiait.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare