Comunicate de Afaceri

Biblioteci dinamice si vibrante - promisiunea Eusphere pentru comunitatea viitorului

Workshop-ul regional face parte dintr-o serie de 4 seminarii tematice subinscrise proiectului ANBPR Eusphere - European Support for Public Libraries Hubs as EU Funds Recipients, finantat de Reading & Writing Foundation, in cadrul Public Libraries 2020.

“Prilej de diseminare a celui mai recent studiu national privind rolul bibliotecilor in e-incluziune si invatare pe tot parcursul vietii, realizat de ANBPR in contextul campaniei nationale de advocacy Eusphere, dar si a unui document de pozitie privind importanta bibliotecilor publice ca recipienti de fonduri europene, workshop-ul regional de la Craiova va reuni participanti din judetul Dolj si vecinatati interesati de evolutia sistemului de biblioteci si de noile trenduri in conectarea bibliotecilor la nevoile comunitatii”, a declarat Presedintele ANBPR, Dragos-Adrian Neagu.

Scopul evenimentului este acela de a oferi bibliotecarilor si partilor interesate de domeniul bibliotecilor un set de instrumente de advocacy cu care sa poata sustine cauza modernizarii de fond a bibliotecilor in fata autoritatilor si a decidentilor.

“Bibliotecile ofera o serie de avantaje sub aspectul conectarii utilizatorilor la tehnologie si educatie alternativa. In plus, bibliotecile au devenit, in ultimii ani, adevarate institutii suport pentru initiativele comunitare. Pentru a veni in intampinarea eforturilor de advocacy la nivel judetean si local privind cresterea importantei bibliotecilor, atelierul regional de la Craiova va fi facilitat de Hermina G.B. Anghelescu, Profesor Asociat la Wayne State University, SUA, membru de onoare al ANBPR”, a afirmat Lucian Dindirica, Manager al Bibliotecii Judeteane “Alexandru si Aristia Aman” Dolj.

Workshop-ul regional Eusphere va pune intr-o lumina noua valoarea bibliotecilor pentru societate, prin prisma serviciilor inovatoare si a tehnologiilor moderne, si va propune un exercitiu de consultare si comunicare pe cele mai actuale teme ale domeniului biblioteconomic.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021 374 052 437
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare