Comunicate de Afaceri

Bibliotecile publice - accelerator de schimbare in comunitate

„In cei aproape 25 de ani de activitate neintrerupta, ANBPR a sustinut si promovat dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice la nivel national. Demersurile noastre in sprijinul bibliotecilor s-au reflectat pozitiv in dezvoltarea tot mai vizibila a comunitatilor. Prin implicarea bibliotecarilor calificati, prin diversificarea echipamentelor si serviciilor IT&C si prin programe educationale complexe, ANBPR a devenit astazi un pilon important in consolidarea societatii informationale din Romania. Obiectivul nostru pe termen mediu si lung este acela de a impulsiona, prin infrastructura bibliotecilor publice, crearea de comunitati puternice si sustenabile”, a declarat Presedintele ANBPR, Dragos-Adrian Neagu.

Prin parteneriatul strategic care a stat la baza programului Biblionet, ANBPR a jucat un rol important in deschiderea comunitatilor locale catre modernitate si inovatie. Bibliotecarii publici lucreaza indeaproape cu membrii comunitatii, fiind preocupati de dezvoltarea si consolidarea unor parteneriate durabile cu acestia. Fie ca vorbim de adulti activi profesional, de tineri, de seniori , de reprezentanti ai grupurilor vulnerabile, biblioteca publica este spatiul in care acestia regasesc o oferta generoasa de servicii si oportunitati, acces liber la internet si asistenta gratuita pentru public.

“Conferinta de la Targu Jiu reprezinta un prilej de a reuni comunitatea bibliotecarilor si de a-i conecta pe participanti la tendintele si bunele practici ale domeniului. Eveniment traditional dedicat profesiei de bibliotecar, BiblioNEXT contribuie la recunoasterea rolului bibliotecilor in procesul e-facilitarii si in coagularea initiativelor comunitare. Prin intermediul bibliotecilor, utilizatorii de toate varstele au acces la beneficiile oferite de tehnologie si la servicii de biblioteca moderne si personalizate. Reintorsi in comunitate, bibliotecarii prezenti la Targu Jiu vor fi capabili sa transfere modelele de buna practica si inovatia in bibliotecile lor”, este de parere Olimpia Bratu, Manager al Bibliotecii Judetene „Christian Tell” Targu Jiu.

La eveniment sunt asteptati cca 200 de participanti, bibliotecari, importanti invitati din tara si strainatate, oficialitati locale preocupate de dezvoltarea comunitatilor pe care le reprezinta, precum si
reprezentanti ai ONG-urilor si ai mediului de business.


Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021 374 052 437
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare