Comunicate de Afaceri

Bibliotecile publice – vectori de conectare a comunitatii la sistemele de e-guvernare

Astazi, o delegatie formata din inalti reprezentanti ai Fundatiei Bill & Melida Gates, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, Secretarul de Stat in Ministerul Culturii si Patrimoniului National, Vasile Timis, Consilierul din cadrul Biroului Cultura Scrisa, Biblioteci, Luminita Corneanu, Directorul programului Biblionet, Paul Andre Baran, Presedintele ANBPR, Doina Popa, si Directorul General Adjunct al APIA, Nicolae Sterghiu, au participat la o dezbatere pe tema implicarii bibliotecilor in procesul e-guvernarii la nivel national.

Invitatul de onoare al evenimentului, Sylvia Mathews Burwell, Presedintele Programului de Dezvoltare Globala din cadrul Fundatiei Bill & Melinda Gates, a pledat, cu acest prilej, pentru regandirea rolului bibliotecii publice in societatea romaneasca. Potrivit inaltului reprezentant, bibliotecile au potentialul de a deveni un factor de ghidare sociala pentru comunitate, asigurand, cu suportul tehnologiei, conexiunea dintre autoritati, servicii publice si cetateni.

„Este onorant pentru noi sa stam la masa discutiilor cu acesti ambasadori ai tehnologiei, si ma refer atat la distinsii oaspeti din SUA, cat si la reprezentantii Guvernului Romaniei, prezenti la eveniment. Intalnirea de astazi este o realizare istorica, ce poate influenta favorabil evolutia bibliotecilor publice si a comunitatii noastre, in sens larg. Prin ceea ce aduce programul Biblionet in viata romanilor, bibliotecile devin parghii ale dezvoltarii serviciilor publice electronice”, a declarat Doina Popa, Presedinte al ANBPR.

Evenimentul de astazi reprezinta o premiera pentru Romania, si nu numai. In lunga traditie a Fundatiei Bill & Melinda Gates in lume, este pentru prima oara cand Sylvia Mathews Burwell viziteaza o tara in care se implementeaza un program din cadrul initiativei Global Libraries.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare