Comunicate de Afaceri

Bucuresti conclude seria celor 7 conferinte ale intreprinzatorilor in turism

Cei peste 100 de participanti la conferinta in Bucuresti, au evidentiat, pe langa cunostintele acumulate prin urmarea programului de educatie manageriala, importanta asocierii in vederea dezvoltarii afacerilor si a utilizarii in acest scop a instrumentului oferit de proiect pentru promovare gratuita prin intermediul portalului in continua dezvoltare www.cazarelapensiune.ro.
Evenimentul a reunit absolventii programului de educatie manageriala “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” din Regiunile Sud si Bucuresti-Ilfov, expertii si profesorii programului, pentru a impartasi experienta personala si a acumula noi informatii si competente cu privire la bune practici si instrumente pentru atragerea turistilor romani si straini, ameliorarea calitatii serviciilor oferite, managementul de pensiune, colaborarea cu afaceri conexe si alte elemente pentru dezvoltarea propriilor afaceri.

Initiate in 2011, activitatile proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” au depasit considerabil obiectivele propuse la debutul acestuia:
- circa 1600 de beneficiari participanti in cadrul a 7 conferinte regionale motivationale si de promovare a proiectului in luna iunie 2011;
- 26 Rapoarte de cercetare si brosura “Caracteristicile unei marci in devenire – Turismul de pensiune din Romania” rezultate in urma desfasurarii de interviuri cu peste 700 turisti romani si straini, chestionare cu peste 5000 turisti straini, 5600 turisti romani, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, brainstorminguri, focus-groupuri, desk-research.
- consultanta personalizata pentru dezvoltarea afacerilor pentru intreprinzatori si manageri de pensiuni, acordata de catre cei 14 consultanti ai FNTM si ANTREC
- peste 1500 de beneficiari ai Programului e-Learning de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism, ce au studiat in cadrul platformei in perioada februarie 2012 – februarie 2013. Programul contine 5 module de curs: IT&C, Management Financiar, Management Turistic, Marketing si Promovare si a fost initiat printr-o pregatire IT si 7 sesiuni de instruire in format traditional, timp de doua zile, in februarie – martie 2012.
- peste 3400 afaceri inregistrate in cadrul portalului de promovare a pensiunilor www.cazarelapensiune.ro, instrument lansat in cadrul proiectului si in continua dezvoltare impreuna cu platforma B2B de interactiune intre pensiuni si furnizori de servicii conexe in domeniul turismului - cele doua elemente stau la baza crearii comunitatii turismului de pensiune din Romania.
- vizitarea a 24 de afaceri turistice de succes in Spania de catre 100 beneficiari e-Learning, intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, care au participat la Schimbul de Experienta Romano-Spaniol in perioada februarie – martie 2013.
- Catalogul Pensiunilor din Romania cu peste 2000 pensiuni la nivel national, in romana si engleza,
- 7 Conferinte finale in aprilie 2013 pentru diseminarea rezultatelor proiectului.


In cadrul evenimentului, au fost decernate diplomele de absolvire primei serii de cursanti a Programului de educatie manageriala “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”. Din randul participantilor, mentionam premiantii cursului de e-Learning din Regiunile Sud si Bucuresti-Ilfov: Szabo Horia George - Pensiunea “Conacul Archia\" din Hunedoara, Raicu Ioana – Cabana Doina din Moroieni, Gaftoi Alexandru Ioan – Vila Claudia din Slanic Prahova, Popescu Liana Maria – Agentia de turism Cruistef Tour, cat si Pavel Marioara, Fecioru Ana Florina, Ionescu Adrian Florin, Tolbes Iuliana, Grigorescu Lucia, Nicolae Raluca Madalina, Ciuche Florin, Giurgiu Gheorghe, Negut Elena Gabriela, Tolbes Mihaela, Chitea Florina.

Bruno Stefan, coordonatorul echipei de marketing din cadrul proiectului, a declarat ca sondajul desfasurat in cadrul cercetarii “Caracteristicile unei marci in devenire – Turismul de pensiune din Romania” a avut ca scop identificarea ofertei pensiunilor fata in fata cu cerintele clientilor. Cercetarea a aratat foarte clar ca turistii straini sunt foarte interesati sa vina in Romania, aceasta regasindu-se in top 3 al destinatiilor preferate de turistii straini in Europa Centrala si de Est.

Calin Veghes, profesorul modulului de Marketing si Promovare din cadrul programului e-Learning si profesor in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a subliniat ca pentru dezvoltarea unei afaceri de succes in turism este esentiala stabilirea de la bun inceput a focusului pe interesul clientului si nu exclusiv pe interesul antreprenorului de a face profit pe termen scurt. In acelasi context, a reamintit un alt factor important pentru dezvoltarea turismului de pensiune, anume promovarea zonelor geografice cu toate afacerile conexe turismului, cu posibilitatea personalizarii ofertei pe client.

In acest context, Vasile Sorin Ionita, proprietarul Pensiunii Lin Cota 1000 din Moroieni, a dorit sa faca un apel, in special catre participantii la conferinta din Bucuresti si in general catre membrii comunitatii turismului de pensiune care s-a conturat prin portalul www.cazarelapensiune.ro, pentru a sustine si dezvolta cat mai mult aceasta comunitate, deoarece doar impreuna si prin asociere in vederea promovarii se poate realiza prosperitatea propriilor afaceri.

Raicu Ioana, proprietara Cabanei Doina din Dambovita, a apreciat profesionalismul programului absolvit si a declarat ca in urma participarii la schimbul de experienta in Spania a realizat ca asocierea si promovarea sunt cuvintele cheie pentru succesul in afaceri. Pentru atragerea unui numar cat mai mare de turisti, este necesar ca promovarea sa vizeze in primul rand avantajele zonei, obiectivele turistice sau alte atractii si abia apoi trebuie promovate serviciile de cazare sau restaurant oferite de pensiune.

Seria celor 7 conferinte de diseminare, care s-a incheiat la Bucuresti, a fost parte din proiectul strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, derulat de Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.
Pentru informatii detaliate despre proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, va invitam sa accesati www.intreprinzatorturism.ro.
Pentru galeria foto, puteti accesa pagina de Facebook ITPR – Cazare la Pensiune, www.facebook.com/CazareLaPensiune , cat si site-ul proiectului mai sus mentionat.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri

Comentarii

Cauta

Categorii populare