Comunicate de Afaceri

Caderile emotionale, o problema tot mai accentuata a angajatilor din Romania

Nu ati vazut de ani de zile o majorare in starea psihica pe care o aveti de zi cu zi?

Oricare dintre urmatoarele reactii ar putea fi una dintre cele care declanseaza o cadere emotionala. Profesionistii din domeniul sanatatii mentale sunt de acord ca o cadere emotionala este cel mai adesea o acumulare de factori de stres din cauza unui job sau a unei probleme personale care poate duce oamenii in depresie, manie sau ceva mai periculos.

Aveti aici cateva semne de avertizare pe care ar trebui sa le luati in considerare pentru a lua o pauza de la locul de munca.

Pierderea concentrarii

Toata lumea are momente cand concentrarea este mai mica, dar daca descoperi ca au trecut saptamani fara sa te concentrezi pe sarcinile pe care le aveai de rezolvat, ar putea fi un semn ca starea ta mentala nu este una buna.

Tendinte rautacioase

Persoanele care sufera de stari psihice depresive sau ale caror stari se inrautatesc nu pot fi oprite in a-si revarsa comentariile negative atunci cand sunt in compania altora. Daca anumite comentarii sau critici agresive scapa din buzele dvs. in mediul de afaceri sau intr-un mediu social in care, in mod obisnuit, sunteti mai discret, ar trebui sa considerati acest lucru un semnal de alarma si sa va luati o pauza.

Luptele cu greutatea

In timp ce greutatea fluctuanta poate fi normala, pierderea in greutate sau castigul poate fi un semn al unei stari mentale dezechilibrate. In mod similar, o pierdere majora a poftei de mancare sau o schimbare necaracteristica a tiparelor de alimentatie poate fi un indiciu ca ceva nu este in regula.

Abuz de anumite substante

Precum intoarcerea la mancare pentru confort, oamenii care se confrunta cu stresul cauta adesea o sticla de vin, cu speranta ca aceasta va raspunde la problemele lor. O schimbare in obiceiurile dvs. de baut (sticla saptamanala de Chardonnay sa transformat intr-un deliciu zilnic) ar trebui sa fie un semnal de alarma asupra bunastarii generale. Abuzul de substante nu este doar un semn de avertizare - el poate exacerba problema.

Dezorganizare

Ar putea fi o problema mai mare decat a nu putea gasi documentul de care aveti nevoie. Starea mentala a unei persoane este adesea reflectata in modul in care organizeaza lucrurile care o inconjoara.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare