Comunicate de Afaceri

Cat de greu le este mamicilor sa revina la munca dupa ce au stat acasa cu copilul?

Cu toate acestea, este o adevarata provocare pentru mamici ca odata terminata perioada de stat acasa cu bebelusul, sa se intoarca la munca. Tranzitia nu este usoara si se confrunta cu o serie de obstacole peste care trebuie sa treaca intr-un timp relativ scurt.

Iata cateva dintre provocarile pe care le intampina, impreuna cu cateva sfaturi pentru a le depasi:

1. Va puteti simti deconectat

In timp ce sunteti acasa, pastrati legatura cu colegii sau partenerii de afaceri pentru a va informa despre cum evolueaza industria in care obisnuiati sa lucrati.

Faceti unele cercetari privind tendintele fortei de munca. Purtati discutii sincere cu alte mame pentru a vedea cum au reusit sa se readapteze. Starea informata si conectata va va spori increderea si va veti asigura ca sunteti pregatita sa reveniti cand timpul este corect.

2. Ati putea avea indoieli despre cariera

Multe mame se confrunta cu disconfortul de a se intoarce la un job care nu le face placere, ori care nu le ofera resurse financiare suficiente. Timpul petrecut cu familia este de fapt un moment bun pentru auto-reflectie.

Poate este momentul sa schimbati cariera si sa alegeti un domeniu in continua expansiune, care sa va ofere independenta financiara. Aparitia unui copil inseamna si o revizuire a bugetului, deoarece veti avea nevoie sa castigati mai multi bani pentru a obtine tot ce va doriti pentru copil.

3. Balanta dintre munca si viata personala

Parintii care se reintorc la munca dupa ce se concentreaza atat de mult pe copiii lor se lupta adesea cu realitatea ca nu mai pot participa la activitatile importante pentru familie.

In primul rand, cautati un loc de munca care ofera flexibilitate, un loc de munca in care aveti oportunitatea de a va dezvolta profesional, in acelasi timp fiind capabil sa lucrati in jurul evenimentelor importante cu copiii dumneavoastra. Un loc de munca care necesita ore suplimentare si stresante nu este probabil cea mai buna alegere in acest moment.

 

4. Subestimarea capacitatilor

Inainte de a porni in cautarea unui nou loc de munca, analizati-va cunostintele, expertiza si setul de competente astfel incat sa va puteti prezenta cu precizie persoanelor din departamentul de resurse umane.

Deconectati-va si actualizati-va CV-ul la fel de mult pentru a va reaminti de tot ceea ce puteti face, dar si pentru a informa potentialii angajatori despre ceea ce puteti aduce in companiile lor. Amintiti-va ca aveti totusi toate capacitatile pe care le-ati avut inainte plus noi abilitati dobandite in experienta dumneavoastra de parinte.

Increderea este o componenta imensa intr-o revenire reusita la cariera dupa un concediu prelungit. Incercati sa ramaneti la curent, sa va ganditi la toate optiunile de cariera si sa nu va subestimati abilitatile.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Cauta

Categorii populare