Comunicate de Afaceri

Ce afaceri poti incepe in agricultura?

Care sunt optiunile romanilor in agricultura

Cultivarea cerealelor, legumelor si a semintelor oleaginoase, este prima optiune a celor mai multi agricultori. La finalul anului trecut, numarul acestora era de aproximativ 44.000 de lucratori. Daca urmeaza sa investesti intr-o suprafata care nu este foarte mare, iata lista celor mai profitabile mici afaceri pe care le poti porni cu investitii mici:

1. Livada
2. Vie
3. Capsuni
4. Solar
5. Ciupercarie
6. Lavanda
7. Plante exotice, precum goji

Investitiile nu se rezuma insa doar la teren si seminte, ci includ si utilajele necesare. Cele doua variante sunt inchirierea utilajelor in fiecare an sau cumpararea unora dintre acestea. Optiunea care te va ajuta sa faci economii ar fi utilajele second hand; acestea inseamna mai putini bani la achizitie si mai multe economii pe termen lung.

Crescatoriile de pasari – printre preferatele romanilor

Numarul lucratorilor din crescatoriile de pasari din Romania este de aproximativ 14.000, avand o crestere continua fata de anul 2012. Unul dintre argumentele care sustin investiile in crescatorii de pasari este acela ca pasarea este pe al doilea loc in topul preferintelor romanilor, consumatori de carne.

In schimb, investiile pot depasi sume considerabile, de pana la cateva zici de mii de euro profitul fiind in jur de 10% anual, din suma investita.

Asadar, inainte de a face primii pasi in dezvoltarea afacerii tale, ai nevoie de o documentare bine pusa la punct cu privire la nivelul investitiilor dar si de ideile care pot face din activitatea ta, o afacere de succes.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Advanced Ideas

Comentarii

Cauta

Categorii populare