Comunicate de Afaceri

Ce reprezinta de fapt cariera?

 

Cariera este dinamica, in unele momente ne putem bucura de un real succes, situatiile in care putem intampina anumite dificultatii sunt detsul de frecvente, modul de abordare al problemelor intalnite depinde de personalitatea si caracterul fiecaruia dintre noi.

O cariera se bazeaza in primul rand pe nevoile si aptitudinile fiecaruia dintre noi. Desi se spune ca planurile pe termen lung ne pot afecta sau pot si naruite de anumite situatii, este de preferat sa ne organizam din timp, astfel incat sa putem avea un control asupra modului in care ne construim cariera.

Traseul interconectat al locurilor de munca, al pozitiilor sau al experientelor de viata ale unei persoane sunt considerate ucruri care contribuie in mod clar la dezvoltarea pe plan profesional, iar gestionarea acesteia are la baza un nivel ridicat al cunoasterii de sine. Planificarea, luarea deciziilor corecte, eforturile si sacrificiile pe care le facem fiecare dintre oi sunt de fapt parti ale drumului pe care alegem sa-l parcurgem.

Succesul este sentimentul dorit de fecare dintre noi, iar in momentul in care ajungem sa ne indeplinim anumite obiecteive si scopuri, este momentul in care putem considera ca ave succes. Stima de sine, increderea in propriile forte si capacitatea de a ne adpata oricarui mediu fac parte din elementele esentiale pentru a construiio cariera lunga intr-un anumit domeniu.

Societatea este cea care are o influenta asupra noastra, atat din punct de vedere psihic cat si profesional. Inainte se considera ca doar o anmita categorie de oamnei isi pot forma un drum catre succes, insa inegalitatea intre clasele sociale a disparut, facand posibil accesul tuturor catre un succes profesional.

 

Managementul carierei reprezinta procesul pe care il parcurgem in directionarea si folosirea potentialului nostru in realizarea obiectivelor si a dorintelor stabilite cu ceva timp inainte. Cea mai buna atitudine este cea de a adopta lucrurile intr-un mod pozitiv, puanandu-ne chiar si in situatii dificile pentru a ne testa capacitatea de a lua cele mai bune decizii. Cariera este un lucru care se construieste pe termen lung, fiiind necesari parcurgerea mai multor pasi.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Cauta

Categorii populare