Comunicate de Afaceri

Ce se intampla atunci cand o femeie castiga mai mult decat partenerul ei?

Si totusi, redistribuirea rolurilor si responsabilitatilor intr-o familie nu este la fel de simpla precum a spune: „scoti gunoiul, eu voi aspira covoarele”.

Adesea se ajunge la convingerile de baza ale oamenilor despre cine sunt si despre ce trebuie sa faca o femeie si un barbat. Reactiile pe care oamenii le au la astfel de lucruri sunt adesea irationale, chiar si pentru ei insisi!

Oamenii care studiaza relatiile studiaza, de asemenea, acest fenomen. Ei descopera ca, desi barbatii cu sotii muncitoare isi asuma mai multe teme casnice ca niciodata, ei raman in urma cu cinci ore pe saptamana!

In familiile in care exista copii, decalajul este si mai mare, femeile petrecand inca 17 ore pe saptamana avand grija de copii si facand treburile casnice.

Oricare ar fi motivele, daca sunteti primul cuplu din istoria familiei in care femeia castiga mai mult decat barbatul, iata cateva sfaturi:

-Amintiti-va ca sunteti pionieri. Putini oameni au fost crescuti in familii in care tata a castigat mai putin ca mama sau unde mama a fost CEO in timp ce tata a ramas acasa cu copiii.

De fapt, majoritatea oamenilor prezenti in grupul de munca au fost crescuti in familii in care tata nu numai ca a luat majoritatea banilor, dar a luat si cele mai multe decizii importante.

Este adevarat ca abilitatea unui barbat de a-si sustine singur familia sa a fost un punct de mandrie in urma cu o generatie.

Este, de asemenea, adevarat ca un avantaj care a venit cu a face banii a fost o presupunere ca, prin urmare, sotul avea dreptul la un cuvant mai mare in viata de familie.

Oricat de nefericiti au fost cu acordul, a existat un anumit sentiment ca tata trebuia sa fie seful gospodariei, iar rolurile tuturor celor din jur s-au incadrat in spatele lui.

Nu si in ziua de astazi. Chiar si cel mai inradacinat traditionalist stie, la un anumit nivel, ca astfel de idei rigide despre cine face ce trebuie reconsiderat atunci cand femeia petrece la locul de munca la fel de mult timp ca sotul sau. In calitate de cultura, inca mai lucram.

Tineti cont de faptul ca volumul de munca, nu jucatorii, este problema. Cea mai importanta atitudine pentru un cuplu de a se mentine in aceasta situatie este aceea ca sunt impreuna.

Problema este incercarea de a gestiona incarcarea zdrobitoare a doua locuri de munca, doi copii si un munte de rufe. Problema nu este cine face ce salariu.

Lucreaza impreuna pentru a descoperi ce trebuie facut in fiecare saptamana pentru a mentine copiii in siguranta si fericiti, iar gospodaria sa fie ordonata si sa functioneze fara probleme.

Treceti dincolo de ceea ce fiecare dintre voi credeti ca ar trebui sa faca celalalt si concentrati-va asupra modului in care amandoi veti obtine totul facut intr-un mod corect pentru toata lumea.

Tineti banii in afara discutiilor de corvoada. Faceti fata - nu conteaza daca un partener face 22.000 de dolari pe an, iar celalalt face 220.000 de dolari. Probabil nici unul nu are mai mult timp liber decat celalalt.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Cauta

Categorii populare