Comunicate de Afaceri

Clientul misterios, cea mai importanta resursa pentru firmele de mystery shopping

Cu siguranta, foarte multi dintre noi au auzit de aceste firme de mystery shopping, companii de cercetare de marketing, ce ofera diferite servicii din cele mai eficiente pentru toate tipurile de firme. Mai mult de atat, in continuarea articolului vom pune accent pe clientul misterios, persoana ce joaca rolul unui client fals pentru verificarea anumitor cazuri sau aspecte pe care firma angajatoare le cere.

De cele mai multe ori, atunci cand diferitele astfel de companii apeleaza la serviciile pe care clientul misterios le ofera, plus ajutorul din partea firmelor de mystery shopping pentru acel raport final, sunt in general de verificare a calitatii personalului. Beneficiile in urma unui astfel de proiect sunt din cele mai nenumarate. De exemplu, daca se cere ca clientul misterios sa verifice in ce masura angajatului unitatii evaluate respecta regulile impuse, acesta va verifica si va fi atentia la mai multi factori, dupa cum urmeaza. Foarte important este modul de relationare intre angajat si posibilul client, cat si atitudinea acestuia si aspectul sau vestimentar, lucruri total diferite dar foarte esentiale in evaluarea acestuia.

Durata implementarii unui astfel de proiect si primirea rezultatului

Timpul pe care clientul misterios il aloca in intreg procesul de verificare poate sa difere foarte mult in functie de tipul unitatii evaluate. Ca si un exemplu, ceva mai concret, o sa luam o unitat, magazin si un hotel. In cazul unui magazin, ceva mai mic, tot procesul poate dura pana la cate ore, in cel putin doua vizite. Pentru un hotel, durata poate sa fie ceva mai mare, deoarece, pe langa intreg personalul, trebuie verificate si anumite alte aspecte esentiale, precum restaurantul, daca exista unul in cadrul hotelului, camera hotelului si alte facilitati pe care acesta le pune la dispozitie.

In urma intregului proces de verificare, firma de mystery shopping va analiza toate datele culese de catre clientul fals din unitatea evaluata, fiind transpuse ulterior grafic si cat mai usor de inteles pentru client. In aceste rapoarte pot aparea si anumite concluzii, foarte importante pentru noi strategii viitoare si pentru un proces intern mult mai eficient.

Ca si recomandare de servicii de mystery shopping oferite in Bucuresti este firma NewChallange. Detalii suplimentare aici: https://newchallenge.ro/servicii/mystery-shopping
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Team

Comentarii

Cauta

Categorii populare