Comunicate de Afaceri

Conferinta ANBPR BiblioPUBLICA: "Comisiile profesionale - factor al dezvoltarii bibliotecilor"

Luna aprilie marcheaza pentru comunitatea bibliotecara atat o luna de mare efervescenta culturala in contextul Zilei Nationale a Bibliotecarului, cat si organizarea editiei de primavara a Conferintei Nationale a ANBPR, BiblioPUBLICA.

„Este pentru prima oara in experienta recenta a Asociatiei noastre cand ne propunem, programatic, sa acordam un interes deosebit activitatii Comisiilor profesionale in cadrul unei Conferinte de nivel national. De altfel, incepand din acest an, ANBPR va organiza cu consecventa acest format lucrativ de eveniment, care pune in valoare experienta si acumularile profesionale ale colegilor nostri si contribuie la o mai buna conectare a comunitatii bibliotecarilor la activitatile si proiectele Asociatiei”, a declarat Dragos-Adrian Neagu, Presedintele ANBPR.

Ca de fiecare data, bibliotecarii romani intampina luna aprilie cu o suita intreaga de manifestari profesionale prilejuite de Ziua Bibliotecarului, sarbatorita in data de 23 Aprilie, precum si de Saptamana Nationala a Bibliotecarilor. Conferinta de la Busteni, este, in acest context aniversar, evenimentul profesional care concentreaza experientele profesionale cele mai relevante ale anului 2013 din perspectiva bibliotecarilor membri ANBPR.

„Biblioteca publica este un factor generator de schimbare si evolutie atat la nivelul organizatiei noastre profesionale, cat si la nivelul comunitatii, in ansamblu. Tema propusa de ANBPR in acest an ofera participantilor posibilitatea de a prezenta solutii de imbunatatire a relatiilor de interactiune si implicare proactiva in cadrul Asociatiei, cu accent pe activitatea Grupurilor de lucru si a structurilor colaborative. Prezenta partenerilor ANBPR la eveniment va aduce, de asemenea, o perspectiva noua privind rolul si experienta dovedita a bibliotecilor publice in implementarea parteneriatelor”, a declarat Ioana Crihana, Directorul Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Laura Marin
Asistent Director
ANBPR
tel.: 0758 220 290
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare