Comunicate de Afaceri

Conferinta ANBPR BiblioPublica - modele si practici de lucru cu voluntari in spatiul bibliotecii

“Prin actiunile lor voluntare, individuale sau de grup, bibliotecarii participa, alaturi de societatea civila, la modelarea comunitatii si ofera un bun exemplu de implicare celorlalte profesii. In plus, prin incheierea de parteneriate cu ONG-uri si voluntari, bibliotecile publice contibuie la consolidarea valorilor umane si la promovarea voluntariatului ca institutie fundamentala a societati civile”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

La eveniment vor participa importante personalitati ale domeniului biblioteconomic, reprezentanti ai ONG-urilor active in zona de voluntariat, bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, precum si importante oficialitati locale. Vor sustine, de asemenea, prezentari si comunicari o serie de experti din tara si strainatate, profund implicati in problematica si dezvoltarile complexe ale muncii de voluntariat.

„Organizatiile, comunitatile si grupurile angrenate in actiuni cu voluntari depun o munca plina de convingere si pasiune. Acelasi lucru se poate spune si despre bibliotecarii din sistemul public de biblioteci, care au inteles sa deruleze astfel de proiecte in institutiile lor. Vorbim de un potential uman si profesional urias, care, canalizat cu discernamant si bunacredinta, poate contribui consistent la propagarea ideii de solidaritate civica”, este de parere Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare