Comunicate de Afaceri

Conferinta de biblioteconomie pe tema formarii profesionale – proiect ANBPR, sustinut de Ambasada SUA la Bucuresti

„Parte a unui proiect initiat de ANBPR si finantat de Departamentul de Stat al Statelor Unite, Conferinta de la Bucuresti aduce in atentia bibliotecarilor romani problematica formarii continue, ca premisa pentru dezvoltarea personala si profesionala a personalului. Suntem onorati de prezenta la Bucuresti a distinsilor oaspeti si speram ca aceasta experienta inter-culturala va avea beneficii pe termen lung pentru comunitatea bibliotecarilor din Romania”, a declarat Doina Popa, presedintele ANBPR.

Prilej de interactiune si dezbateri pe teme profesionale, Conferinta de la Bucuresti reprezinta o noua deschidere a bibliotecilor romanesti catre experienta si modelele de buna practica din bibliotecile occidentale. Prin facilitarea unor astfel de evenimente, ANBPR contribuie la cresterea nivelului de informare si de profesionalizare a personalului din biblioteci, cu efecte favorabile asupra calitatii serviciilor de biblioteca din Romania.

„Atat exponentii invatamantului de specialitate romanesc, cat si reprezentantii bibliotecilor din sistemul public au ocazia sa se conecteze la realitatea biblioteconomica internationala. In plus, prin intermediul lectorilor invitati, participantii au ocazia sa cunoasca indeaproape practicile biblioteconomice din state cu o lunga traditie a invatamantului biblioteconomic si a stiintelor informarii”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare