Comunicate de Afaceri

Conferinta Nationala a ANBPR ia startul la Poiana Brasov

“Daca la editiile anterioare activitatile Conferintei au vizat problematica generala a domeniului biblioteconomic, de aceasta data ne propunem sa ne concentram pe intelegerea si dezbaterea aspectelor concrete ale functionarii in cadrul Asociatiei. In acest sens, vom incerca sa aflam, impreuna cu membrii nostri, cum putem creste forta acestei constructii asociative, cum putem obtine plus-valoare si cum putem pune in congruenta forta filialelor, a bibliotecilor si a membrilor, asa incat sa sustinem si stimulam colaborarea la toate nivelurile organizatiei”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

La Poiana Brasov sunt asteptati peste 120 de bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, reprezentanti ai partenerilor ANBPR, precum si importante oficialitati locale. Cu acest prilej, vor fi aduse in discutie cele mai importante realizari ale ultimului an, din perspectiva strategiei de dezvoltare a Asociatiei. In plus, prin intermediul workshop-urilor din cadrul Conferintei se vor identifica principalele directii profesionale care vor conduce la dezvoltarea durabila a Asociatiei si la stabilirea unor modele de actiune viabile pentru viitor.

„Ca instrument de relationare si instruire, Conferinta ANBPR reprezinta un adevarat liant socio-profesional pentru bibliotecari. Reuniti de doua ori pe an, la cele doua conferinte nationale ale Asociatiei, membrii ANBPR au ocazia sa constientizeze apartenenta la un corpus profesional cu asteptari si interese comune. Pe de alta parte, prin participarea la viata de Asociatie, membrii devin mai implicati in comunitatile lor si au o abordare mai aplicata a muncii de bibliotecar”, este de parere Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare