Comunicate de Afaceri

Cum identificam o oportunitate in cariera?

Acum ca a trecut ceva vreme de cand ne aflam oficial intr-un an nou, ne gandim si mai mult la perspectivele carierei noastre, dar si la cum putem profita la maximum de oportunitatile pe care le intalnim.

Atunci cand avem o idee despre cum putem actiona intr-o anumita situatie, trebuie sa invatam sa nu mai gasim defectele in fiecare aspect al acesteia.
Cariera se construieste in primul rand pe experienta, pe incercari, pe situatii dificile si bineinteles, cu ajutorul personalitatii noastre.

Exista perioade cand lucrurile nu merg asa cum am planuit? Desigur, aceste momente fac parte din dezvoltarea noastra. Incepe prin a analiza care sunt sansele de a indeplinii acel lucru si cum poti actiona cat mai eficient posibil.

Inlatura gandul ca este prea tarziu sau poate ca ajutorul nu va sosii atat de repede pe cat te asteptai. Programeaza-ti un timp pentru fiecare obiectiv de indeplinit, fa lucrurile asa cum le vezi si vei observa o imbunatatire in cariera ta.

Evitati intrebarile legate de cariera dumneavoastra? Ei bine, nu trebuie sa faceti acest lucru. Discutati liber cu familia, cu prietenii, s-ar putea sa gasiti raspunsuri pe care in mod normal poate nu le-ati observat.

Nu schimbati subiectul atunci cand va aflati in cadrul unui grup, cunostintele dumnevoastra v-ar putea ajuta in acest sens, avand astfel o oportunitate de cariera.


Atunci cand simititi ca lucrurile nu evolueaza in directia buna sau ca jobul pe care l-ati ales nu se potriveste asteptatilor si dorintelor tale, nu te teme sa te orientezi catre altceva.

Schimbarea locului de munca survine pe fondul numarului mare de someri, tocmai de aceea este bine sa cautati altenative inainte de a prezenta demisia.


Cercetati, examinati-va oportunitatile iar in momentul in care simtiti ca aveti sanse sa indepliniti obiectivele stabilite, nu mai stati pe ganduri si actionati.

Cea mai lunga calatorie porneste cu un pas. In loc sa va ganditi prea mult la riscurile care nu vor face decat sa va tina pe loc, mai bine luati atitudine si profitati de oportunitatile pe care le intalniti.


Oportunitatile nu sunt doar in cariera, ele reprezinta situatii din care putem avea un avantaj sau un beneficiu, un progres pentru noi ca persoana. Intreaga viata invatam lucruri, luam parte la experiente unele benefice, altele mai putin, insa personalitatea fiecaruia este cea care face diferenta.

Capacitatea noastra de a aborda anumite situatii, de a ne descurca si a lua decizii ne vor construi intreaga viata si cariera.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare