Comunicate de Afaceri

Cum ne planificam ziua mai bine?

Obisnuinta de a planifica totul poate parea o sarcina complicata, insa efectele acesteia vor aduce o diferenta. In plus, il putem trata ca pe un jurnal al vietii noastre.

Gandurile noastre inconstiente
Nu trebuie sa fim cea mai creativa persoana pentru a scrie un jurnal, dar asezarea acestora pe hartie ne vor stimula in stabilirea unro obiective si teluri de zi cu zi. Se spune ca cea mai buna tehnica de a scrie este sa lasam gandurile si ideile sa prinda viata inainte de a le pune pe hartie, multe dintre ele probabil ne surprind in momentul in care citim jurnalul. In plus, este intimitatea ta si nu trebuie sa aiba sens pentru nimeni.

Ritualurile de auto-ingrijire
Putem scrie ce s-a intamplat pe durata intregii zile, sa luam notite personale referitoare la mesele si exercitiile pe care le-am facut, orele petrecute la locul de munca, timpul acordat ingrijirii personale, apeland chiar si la ajutorul unei aplicatii mobile.

Testeaza-te
Scrie o serie de cinci intrebari la care doresti sa afli raspunul despre tine. Puteti incepe ziua cu ce iti doresti sa faci si in acest fel vei obtine informatiile dorite. Cele mai frumoase amintiri sau momente din cadrul zilei nu pot fi ignorate. Despre asta este vorba in viata noastra, cat traim, invatam si participam la o multime de momente placute sau neplacute, iar notarea acestora ne va ajuta sa ne amintim dupa o vreme de experientele traite.

O pagina de inspiratie
Fie ca este vorba de un blog personal pe care nu il publicati sau un jurnal, treceti toate lucrurile care va bucura si va creaza o stare de bine. De la melodiile preferate, articolele de stiri pana la hainele pe care le veti purta in fiecare zi. Poate ca totul pare banal in acest moment, insa peste zece ani, o scurta privire asupra acestor amintiri va vor aduce zambetul pe buze.

Jurnalul creaza o imagine a evolutiei noastre, cine am fost, unde ne dorim sa ajungem si unde ne aflam la momentul respectiv. Cat de mult am indeplinit din lucrurile pe care le-am stabilit si cat de frumoase au fost aceste momente. Mentinerea unui jurnal personal ne face sa ne simtim mai creativi si plini de viata in acelasi timp.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare