Comunicate de Afaceri

Cum primim feedback-ul?

Obtinerea de feedback de la persoana potrivita va poate ajuta sa va dati seama unde va aflati la locul de munca sau in viata de zi cu zi. Feedback-ul de la colegii sau de la prieteni va poate oferi o impresie despre performanta si atitudinea dvs. In orice caz, trebuie sa va asigurati ca abordati o solicitare de feedback in mod corect. Trebuie sa va adaptati intrebarile pentru a obtine cel mai bun feedback si intotdeauna trebuie sa acceptati feedbackul gratios.

Oferirea de feedback sincer poate fi intimidanta; multi vor reactiona prost la orice ar putea percepe drept critica. Trebuie sa cream un mediu relaxant, lasand sa se stie ca apreciem onestitatea de la persoanele respective.

Concentrarea asupra viitorului

Un feedback cu privire la greselile din trecut, dar numai este esential pentru a stii cum sa le evitam pe viitor. Punand intrebari despre cum putem evita aceste situatii pe viitor va arata interesul nostru fata de modul in care evolueaza lucrurile.

Feedback periodic

Acest lucru va arata altor persoane ca suntem dispusi sa le primim. Putem profita de diverse situatii frecvente de a solicita feedback, cum ar fi in timpul unei revizuiri anuale, orelor de lucru sau inaintea unui proiect important. Acest lucru va face, de asemenea, oamenii mai confortabil atunci cand solicitam un feedback.

Exista o diferenta majora intre solicitarea feedback-ului in mod regulat si intotdeauna necesita validarea. Daca ne aflam in cautarea de feedback dupa fiecare lucru mic pe care il faceti, oamenii vor crede ca suntetem nesiguri pe deciziile luate, impiedincandu-i sa ofere o parere sincera.

Evitatarea unei atitudini defensive

Cel mai bun mod de a inlatura orice sansa de a obtine in mod regulat un feedback constructiv este sa intrerupem persoana pentru care ni-l ofera. Ori se vor simti ca si cum isi vor pierde timpul si vor fi descurajati sau vor incerca sa fie politicosi si sa nu mai dea feedback. Chiar daca primim o parere pozitiva sau negativa, cu care nu suntem de acord, trebuie sa evitam nevoia de a incepe o dezbatere.

O parte importanta a acestui lucru este de a controla mai bine reactiile negative la critici. Acest lucru este imperativ pentru a obtine feedback-ul constructiv pe care il cautati

Notarea informatiilor

Oprirea pentru a scrie, de asemenea, serveste pentru a intrerupe conversatia in mod natural, ceea ce ar putea incuraja cealalta persoana sa va dea un pic mai mult feedback.

Aprecierea

Un alt aspect este aprecierea timpului acordat. Fiind recunoscator pentru feedback, mai degraba decat reactionand defensiv, va face ca persoana sa ofere mai multe informatii daca vom intreba din nou in viitor. Daca reactionam negativ ar putea dauna relatiei noastre cu persoana respectiva pe viitor.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare