Comunicate de Afaceri

Cum sa alegi spatiul potrivit pentru afacerea ta

Unul dintre detaliile foarte importante de care trebuie sa tinem cont atunci cand pornim o afacere, este si locul in care ne vom desfasura activitatea. Inchirierea sau cumpararea unui spatiu poate fi insa, uneori, o reala provocarea mai ales atunci cand scapi din vedere cateva aspecte.

Cand inchiriezi spatiul pentru afacerea ta?

De preferat ar fi ca inchirierea unui sediu sa urmeze procedurilor legale necesare pentru a incepe o afacere. Inchierirea din timp a unei locatii poate genera o pierdere a capitalului in conditiile in care intarzierile aparute de-a lungul procedurilor mai sus amintite, pot amana inceperea activitatii.

Cum identific spatiul potrivit afacerii tale?

Spatiul ideal trebuie sa raspunda nevoilor afacerii tale. In primul rand, activitatea pe care o desfasori este cea care iti va trasa si primele idei despre cum iti doresti sa arate sau sa iti ofere spatiul pe care il alegi. In functie de activitate vei putea aproxima marimea spatiului de care ai nevoie.

Atentie insa la economiile de spatiu. Desi in prima faza, spatiul ales iti va parea indeajuns, este posibil ca in scurt timp sa observi ca aprecierile tale au fost usor diferite. Fa o lista a mobilirului, echipamentelor si obiectelor de care vei avea nevoie si vizualizeaza in minte locul fiecaruia astfel incat estimarile tale sa fie cat mai apropiate de realitate.

Cat de importanta este locatia sediului?

Raspunsul la aceasta intrebare este oferit de asemenea, de activitatea afacerii tale. Daca spatiul necesita o locatie centrala, asigura-te ca poti face fata cheltuielilor pentru 3 luni de activitate si de faptul ca iti vei putea oferi vizibilitate. Daca activitatea afacerii tale necesita in schimb, plasarea intr-o zona de periferie sau chiar in afara orasului, precum inchirierea unui spatiu de birouri, poti cere ajutor specializat, respectiv sfaturile unui consultant.

In cazul in care iti vei desfasura activitatea in afara orasului, detinerea unui teren devine un mare avantaj. In aceste situatii, constructiile par a fi cea mai sigura alegere, acestea corespunzand exact nevoilor afacerii tale. Indiferent de activitatea firmei tale, tine cont de toate detaliile atunci cand incepi cautarea unui spatiu. Acorda cu atat mai multa atentie daca intentiile tale includ varianta de a face o achizitie semnificaticativa precum cumpararea unui spatiu., lucru ce presupune majorarea investitiilor.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Advanced Ideas

Comentarii

Cauta

Categorii populare