Comunicate de Afaceri

Cum sa iti alegi primul mountain bike

Daca iti doresti sa inveti sa folosesti un mountain bike, probabil simti ca procesul de initiere in acest sport este destul de dificil. Inainte sa incepi efectiv sa pedalezi, trebuie sa iei o multime de decizii, iar informatiile pe care le gasesti despre acest subiect sunt, uneori, contradictorii.

Prin urmare, iata cateva aspecte pe care sa le iei in considerare inainte de a-ti alege prima bicicleta de munte.

1. Cumpara o bicicleta pentru doi-trei ani

Dupa doi-trei ani iti vei schimba, cel mai probabil, bicicleta. In acest timp iti vei da seama ce stil de mountain biking iti place mai mult. Totodata, nu te teme sa cumperi un model putin mai scump, pentru ca piata de revanzare a bicicletelor montane este foarte mare. Bicicleta pentru incepatori pe care ti-o vei achizitiona acum va functiona suficient de bine pentru un alt incepator, peste cativa ani.

2. Stabileste-ti obiectivele

Indiferent care sunt obiectivele tale pe termen scurt, ia in considerare si cum se vor schimba ele intr-un an. Momentan, vei dori sa inveti sa folosesti bicicleta pe rute usoare insa unde te vezi peste unul sau doi ani?

Daca nu ai un buget foarte generos, poti opta pentru o bicicleta hardtail, care are suspensie doar in fata. Acest tip de bicicleta este mai ieftin, mai usor, si mai simplu de intretinut, insa nu este foarte abil pe potecile mai dificile. Daca intr-un an te vezi deja facand trasee mai complexe, este bine sa optezi de pe acum pentru o bicicleta cu suspensie completa.

In plus, sa inveti cum sa mergi pe un MTB poate fi mai usor pe bicicleta cu suspensie completa. In caz contrar, este posibil sa simti nevoia sa treci la o bicicleta cu suspensie completa pentru a avea o experienta mai buna.

3. Calculeaza-ti bugetul

Desigur, alegerea unei biciclete de munte va depinde in mare masura si de bugetul pe care il ai la dispozitie. O bicicleta uzata este o optiune pentru cei ce nu vor sa cheltuiasca multi bani insa, in acest caz, va trebui sa iei in calcul si abilitatile tale mecanice. O bicicleta uzata va necesita intretinere mai des si poate chiar piese noi, ceea ce inseamna cheltuieli in plus.

4. Mergi intr-un magazin specializat pentru a te informa corespunzator

Vei gasi din abundenta informatii online insa nimic nu se compara cu a-ti forma propria parere testand bicicleta dorita. De asemenea, iti vei putea da mai usor seama ce dimensiuni are bicicleta potrivita pentru tine. Apoi, poti cumpara bicicleta de pe un website specializat unde, de obicei, vei gasi preturi mai mici sau tot felul de promotii si reduceri

Nu cumpara bicicleta din supermarketuri sau magazine „cu de toate”, pentru ca acestea vand adesea biciclete cu dimensiuni unice, fabricate din materiale ieftine si chiar asamblate incorect sau cu piese lipsa. Aceste biciclete nu vor rezista mult pe traseu si te vor intoarce in punctul de start, cand trebuie sa pornesti iarasi in cautarea bicicletei de care ai nevoie.

Sursa imagine Vinayak VarlikarPexels

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Adrian

Comentarii

Cauta

Categorii populare