Comunicate de Afaceri

De ce covoarele sunt o alegere mai buna decat pardoseala

Lemnul de esență tare a crescut în popularitate în ultimii ani - cu toate acestea, există unele locuri în casă care covoarele sunt o acoperire de podea mai potrivită.

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este dormitorul. Pentru majoritatea oamenilor, dormitorul este un sanctuar confortabil. Moliciunea, liniștea și căldura covorului îl fac adesea cea mai bună opțiune de pardoseală pentru această oază de pace.

Spațiu mai liniștit

Majoritatea oamenilor tind să prefere liniștea atunci când încearcă să doarmă. Nimeni nu vrea să fie trezit de zgomotul altcuiva care pășește prin dormitor.

Un covor este mai silențios decât pardoseala dură și ajută la mascarea sunetului unui partener care se plimbă prin cameră. Acest lucru poate fi deosebit de benefic atunci când partenerii au programe diferite.

De asemenea, covorul absoarbe sunetul, în timp ce podelele dure îl reflectă, reducând zgomotul vorbirii și al altor activități.

Calci pe moale

Celor mai mulți oameni nu le place să îi trezească alarma în fiecare dimineață și să fie nevoiți să părăsească căldura patului.

Ceea ce poate agrava lucrurile este momentul când primii pași sunt pe o podea rece și dură. În schimb, cele mai multe covoare oferă o tranziție plăcută între confortul patului și realitatea unei noi zile.

La sfârșitul zilei, când picioarele sunt obosite și dureroase și te retragi în dormitor, este plăcut să ai o senzație moale sub picioare.

Alegere mai sigură

Poți aluneca cu ușurință pe o podea solidă sau poți cădea din pat în timpul nopți pe această pardoseală tare. Pentru camerele copiilor, alegerea logică este de a instala covoare.

Copiii mici sunt mai predispuși să cadă din pat și vor beneficia de un loc de aterizare mai moale dacă pui covoare.

Iar pentru bebelușii care se târăsc sau învață să meargă, covorul este mult mai moale pentru genunchi și mult mai iertător în timpul căderilor accidentale.

Mai ușor de respirat

Cu tot timpul petrecut de oameni în dormitor, deși o mare parte din aceasta dormind, calitatea aerului este un aspect important, în special pentru persoanele cu astm și alergii.

Numeroase studii din ultimele decenii au arătat că cele mai multe covoare reduc numărul de alergeni din aer în comparație cu pardoseala dură.

Covorul împiedică alergenii să se ridice în aer prin prinderea lor în fibrele covorului. Aspirarea covorului îndepărtează complet alergenii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Emi Emilio

Comentarii

Cauta

Categorii populare