Comunicate de Afaceri

Dezvoltarea Serviciilor de Biblioteca - facilitati financiare pentru perfectionarea bibliotecarilor

Aceasta oferta educationala este sustinuta printr-un sistem de vouchere subventionate de IREX Romania si se adreseaza bibliotecarilor din bibliotecile publice care doresc sa dobandeasca noi competente profesionale, in special in utilizarea calculatorului.

“Atat alegerea tematicii de curs, cat si sistemul de livrare, prin intermediul voucherelor cu valoare fixa, se inscriu in actiunile de dezvoltare profesionala a bibliotecarilor sustinute de ANBPR, in contextul Programului Biblionet si al Grantului asigurat de IREX Washington. Ne bucuram sa alaturam efortul nostru investitiei pe care o fac bibliotecile publice pentru formarea personalului, intr-un moment in care diversificarea activitatii si dezvoltarea de servicii noi reclama insusirea rapida a metodologiilor si tehnologiei adecvate”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

Cu o durata de 5 zile, Cursul DSB, acreditat CNFPA, urmareste formarea de deprinderi si consolidarea cunostintelor necesare oricarui bibliotecar modern. Programa cursului abordeaza o tematica generoasa, de la servicii de referinte in biblioteca si referinte in mediul virtual, trecand prin organizarea si eficientizarea spatiului de biblioteca si elemente de cultura informatiei, pana la tehnici de atragere si fidelizare a noilor utilizatori.

„Intr-un mediu educational profund concurential, ANBPR are privilegiul de a cunoaste din interior specificul activitatilor de biblioteca si nevoile punctuale de formare ale bibliotecarilor. In plus, prin Centrul sau de Formare, Asociatia sondeaza, permanent, cerintele de training la nivel institutional. Aceste avantaje competitive se reflecta in oferta educationala proprie, prin produse calitative si moderne”, a afirmat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare