Comunicate de Afaceri

Diversitatea culturala - tema unei noi serii de ateliere Digital Storytelling in bibliotecile publice din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Braila

Fiecare sesiune de training va fi structurata pe doua componente, si anume un training de formare de formatori pentru bibliotecari si respectiv un atelier de Digital Storytelling pentru comunitate, dedicat utilizatorilor serviciilor de biblioteca din Bucuresti si judetele Cluj, Sibiu si Braila.

“Diversitatea culturala reflecta diferentele dintre oameni si grupuri, ca identitati cu traditii, obiceiuri si educatii particulare, profund influentate de specificul fiecarei comunitati. Ceea ce isi propune proiectul nostru este sa punem in valoare aceasta zestre culturala a diferitelor etnii prin realizarea unei galerii de povesti digitale revelatoare. Prin activitatile proiectului „Agora Culturala @ Biblioteca Ta” dorim sa recream pentru conationalii nostri farmecul si specificitatea culturala a comunitatilor si sa initiem in spatiile de biblioteci un serviciu permanent de Digital Storytelling, accesibil publicului larg”, a declarat Ioana Crihana, Managerul proiectului „Agora Culturala @ Biblioteca Ta”.

Diversitatea culturala reprezinta o resursa pretioasa a europenilor si un capital din ce in ce mai bine valorizat si in Romania. Prin intermediul povestilor digitale, „Agora Culturala @ Biblioteca Ta” creeaza premisele pentru exprimarea artistica a particularitatilor fiecarei culturi si contribuie totodata la cresterea competentelor digitale ale romanilor, cu facilitarea bibliotecarilor.

Proiectul „Agora Culturala @ Biblioteca Ta” este o initiativa a ANBPR, finantata prin Granturile SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 Promovarea diversitatii in cultura si arta in cadrul patrimoniului cultural european (www.fonduri-diversitate.ro) in Romania. Valoarea totala a finantarii este de 200.369 euro, din care 180.331 euro reprezinta finantarea din Granturi SEE, iar 20.036 euro reprezinta cuantumul de cofinantare.

Gratie acestui proiect, biblioteca publica va deveni un spatiu de dezvoltare personala si culturala a utilizatorilor mult mai ofertant si mai apropiat de asteptarile utilizatorilor proprii. Acestia vor avea oportunitatea de a deprinde la biblioteca tehnica realizarii povestilor digitale, sub coordonarea unor bibliotecari-formatori calificati si beneficiind de know-how si consultanta tehnica din partea partenerului norvegian.
Prin intermediul tehnicii Digital Storytelling atat bibliotecarii, cat si utilizatorii bibliotecilor isi vor imbogati cunostintele culturale, aptitudinile literare si vor deprinde o intelegere mai aplicata a tehnologiei, la intersectia dintre arta si utilitate.

Dincolo de obiectivele sale generoase, proiectul „Agora Culturala @ Biblioteca Ta” propune o maniera creativa de a recupera memoria colectiva a etniilor si de a incuraja participarea minoritatilor la viata culturala a societatii, intr-un mod creativ si valoros.

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa ne contactati la tel. 0374 052 437 sau 0758 220 290, e-mail anbpr_ro@yahoo.com, persoana de contact: Anamaria Sabou, Asistent de proiect, sau sa accesati www.anbpr.org.ro.

***
ANBPR este cea mai reprezentativa asociatie profesionala a bibliotecarilor si bibliotecilor publice din Romania, preocupata de bunastarea si performantele profesionale ale membrilor sai, de evolutia domeniului cultural national, si de emanciparea de substanta a comunitatilor. Pornind de la principiile de baza ale muncii asociative - solidaritate, coeziune, angajare sociala si competitivitate – ANBPR pledeaza pentru revigorarea statutului si misiunii bibliotecarului in societate, pentru sutinerea educatiei culturale de calitate si a diversitatii in cultura.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare