Comunicate de Afaceri

Femeile de succes, despre valoarea existentei si propriul potential

Desi acestea pot fi manifestari ale unei preocupari cu teme existentialiste sau a unui filosof novice asupra existentialismului, ele cu siguranta nu constituie un instantaneu reprezentativ al adevaratei teorii existentiale.

Existentialismul propune ca oamenii sa aiba libertatea si responsabilitatea de a face propriile alegeri si ca inclinarea catre alte persoane care sa ne spuna cum sa ne finalizam propriile alegeri morale este neautentica si impiedica dezvoltarea noastra personala.

Conform gandirii existentiale, trebuie sa privim in noi insine pentru a gasi intelesul, sa promovam propriile valori si sa luam deciziile care ne pot schimba in bine viata.

Femeile de succes au luat contact cu aceste principii si le-au aplicat exemplar in viata de zi cu zi. Au constientizat ca ritmul efervescent de zi cu zi le impiedica sa priveasca adesea in interiorul lor pentru a descoperi ce factori le determina starile, cum de altfel au constientizat ca doar de ele depinde ca drumul spre succes sa nu fie pavat cu piedici si obstacole, ci cu succese si realizari meritate.

Suntem responsabili de alegerile noastre, suntem indivizi unici datorita alegerilor pe care le facem si ne reintoarcem mereu prin aceste alegeri. Noi dam sensul vietii noastre si tot noi suntem capabili sa inlaturam orice forma de negativism sau relatii toxice care ne impiedica sa progresam si sa dovedim ca locul nostru este printre profesionisti si intentii de afirmare.

Luand contact cu situatii tensionate, contexte neprielnice sau decizii care nu ne-au multumit pe cat ne-am fi dorit, aparitia unui sentiment coplesit de teama sau anxietate cu potential de a conduce la o multitudine de disfunctii emotionale este argumentat.

Desi este posibil sa evitam controversele pe care le iscam ca urmare a asumarii propriilor decizii, evitarea realitatii nu ne va ajuta sa tratam problemele reale. Fara a accepta si a gasi o cale de a trai cu aceste realitati este imposibil sa traim autentic, intr-o societate competitiva si dura cu persoanele usor de manipulat.

Recunoasterea propriului potential este vitala atunci cand ne raportam la viata profesioanala si oportunitati de cariera, mai ales cand statutul la care aspiram nu este unul usor de obtinut.

Perseverenta, efortul sustinut, dar inainte de toate, increderea in fortele proprii sunt cateva dintre secretele pe care femeile de succes le-au imbratisat inca de cand erau niste necunoscute.

Desi este in beneficiul fiecarei femei sa accepte propriile esecuri, nu fiecare femeie este gata sa imbratiseze ideile existentialiste in orice moment.

In timp ce unele se complac in medii profesionale care nu le aduc beneficiile la care aspira, altele sunt judecate pentru alegerile lor. Aleg sa fie ce vor ele, nu ce vor altii, iar aceasta este mentalitatea unei femei de succes, independent de cand, de unde si de ce a ales sa isi schimbe viitorul.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare