Comunicate de Afaceri

Finala celui mai mare circuit ecvestru, Salonul Calului, se desfasoara intre 24 - 27 septembrie la Equestria

Circuitul Salonul Calului, cel mai important si complex eveniment ecvestru din tara, isi desfasoara Finala in perioada 24 – 27 septembrie 2015 si marcheaza astfel inchiderea calendarului competitional al clubului de echitatie Equestria, din Tancabesti. Spre deosebire de primele etape ale Circuitului, Finala Salonul Calului ofera publicului un program complex, ce include patru zile de competitii sportive, dar si un impresionant spectacol nocturn, „Seara Cailor”.

Ajuns la cea de-a IV-a editie, Salonul Calului integreaza anul acestea alte doua competitii sportive, atat de sarituri peste obstacole, cat si de dresaj. Astfel, calendarul competitional al clubului Equestria este completat de Finala Romanian Grand Prix, desfasurata in perioada 17 – 20 septembrie si de Cupa FEI Challenge Dresaj, competitie care va avea loc intre 22 – 23 septembrie.

„In luna septembrie, ii intampinam pe iubitorii de echitatie cu un program bogat, care cuprinde trei concursuri de mare amploare. Alaturi de Finala Circuitului Salonul Calului si Finala Romanian Grand Prix, competitii incadrate la disciplina sarituri peste obstacole, Equestria organizeaza si gazduieste Cupa Challenge Dresaj, cel mai important concurs de dresaj, desfasurat sub egida Federatiei Ecvestre Internationale (FEI). De asemenea, suntem onorati sa avem alaturi de noi, pe parcursul competitiilor ecvestre, arbitri internationali din Luxemburg, Italia, Brazilia si Mexic”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar Baza Hipica Equestria si Presedintele Clubului Equestria.

Finala Circuitului Salonul Calului debuteaza pe 24 septembrie, iar timp de patru zile, cai si calareti din toata tara vor participa la 15 probe de sarituri peste obstacole, cu niveluri diferite de dificultate. Printre cele mai interesante si spectaculoase probe din competitie se regasesc: „Ride & Bike”, o proba de nivel C, „Parcursul American”, proba de nivel D, precum si cea mai dificila proba, de nivel B, Trofeul Jockey Club Roman. Acestea vor fi completate de probele pentru copii, amatori, cai si sportivi debutanti. Finala Circuitului Salonul Calului si totodata, seria concursurilor organizate de Equestria in acest an, se incheie cu Finala Campionatului National de Forta, o proba extrem de dificila, in cadrul careia „Zidul” se inalta succesiv, putand sa depaseasca chiar si 2 m.

Parcursurile in cele 15 probe de sarituri peste obstacole sunt asezate de Gilbert Remy - Sef de pista international gradul III, din Luxemburg.

In cadrul Circuitului Salonul Calului, clubul Equestria isi intampina oaspetii cu un spectacol ecvestru nocturn – „Seara Cailor”. Devenit deja o traditie, show-ul inspirat de „La Nuit du Cheval”, dar cu accente romanesti, are loc sambata, 26 septembrie, incepand cu ora 20:00, in manejul acoperit al clubului. Astfel, timp de doua ore, publicul se va bucura de numeroase momente artistice, show-ul culminand cu „Proba Costumelor” - o proba inedita de sarituri peste obstacole, tip stafeta, pe perechi, cu muzica si costume inspirate de personaje celebre din filme sau din istorie. De asemenea, ca si in anii trecuti, „Seara Cailor” cuprinde si un show vesel de dresaj cu ponei, parade si alte demonstratii calare.

Valoarea totala a premiior pentru intregul Circuit Salonul Calului se ridica la 150.000 lei.
Biletele pentru Finala Circuitului Salonul Calului sunt disponibile in reteaua Eventim sau la baza hipica Equestria din Tancabesti.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.
Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Federatia Ecvestra Internationala, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB, Corona Garden, Help Net.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV, HorseTV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat in anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 65 cai (28 proprii si 37 in pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, doua sali de conferinta, asigurand astfel, conditiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informatii despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare