Comunicate de Afaceri

Maraton Apuseni msg systems 2014 in cifre

Competitia de trail running din Muntii Apuseni este una dintre cele mai asteptate din Romania, la editia din acest an numarandu-se alergatori amatori si profesionisti din toate colturile tarii: Cluj-Napoca, Bucuresti, Arad, Oradea, Tirgu Mures, Timisoara, Braila, Galati, Brasov, Alexandria, Caransebes, Pitesti, Suceava si chiar din strainatate, la eveniment participand concurenti din Germania, Franta, Statele Unite, Bulgaria, Republica Moldova, Spania si Kazakhstan. “Putem vorbi deja de o adevarata traditie in ceea ce priveste Maratonul Apuseni msg systems, de 4 ani evenimentul nostru creste cu fiecare editie, atat din punct de vedere al calitatii, cat si din perspectiva numarului de participanti, iar aici nu ne referim doar la alergatori, ci si la apartinatorii acestora, parteneri, sponsori, organizatori si voluntari, carora dorim sa le multumim mult pentru implicare. Interesant anul acesta a fost ca alergatorul cel mai tanar a avut 7 luni si impreuna cu mama sa a reusit sa termine cursa de 2,2 km in doar 50 de minute la Proba Family. La polul opus, cel mai in varsta concurent a fost Mosion Gheorghe, in varsta de 81 de ani, un veteran al concursului nostru, ce pentru prima data a alergat la proba de maraton, pe care, de altfel a si terminat-o cu succes, el fiind un obisnuit al semimaratoanelor. Valoarea premilor acordate in acest an a crescut si ea, fiind de aproximativ 26.500 lei, iar evenimentul nu s-ar fi bucurat de un asa success daca nu ar fi fost si cei 130 de voluntari” declara Razvan Samoila, coordonatorul evenimentului.
La proba de Maraton - Masculin, castigatorii acestei editii la categoria Open au fost: Laza Florin Marcel din Baleni care a terminat cursa cu rezultatul 03:52:00, la doar 33 de secunde urmat de clujeanul Bogya Tamas, fostul compion al primelor 3 editii, locul trei fiind ocupat de Bostan Adrian Alexandru din Sibiu, care a obtinut timpul de 03:56:39. La Maraton-Feminin, ocupantele primelor locuri au fost: Tanase Gianina din Timisoara, care a terminat cursa cu rezultatul 05:16:48, Marin Daniela din Brasov care a ajuns la Finish cu 05:28:13 si Neacsu Floricica din Galati cu un timp de 06:04:23. Tot la categoria Open premiantii probei de Semimaraton - Masculin au fost: locul I Mineran Constantin Gabriel din Ineu cu rezultatul 01:31:41, urmat indeaproape de ocupantii locului II Miklos Artur din Targu Lapus cu 01:34:53 si a locului III Bogya Gergely din Cluj-Napoca cu 01:36:41. La Semimaraton-Feminin castigatoarele au fost: locul I Mutter Ingrid din Brasov cu rezultatul 01:54:57, locul II Mica Ioana din Cluj-Napoca cu 01:59:59 si locul III Yana Sandieva din Bulgaria cu un timp de 02:05:55. „Felicitam toti participantii si ne mandrim ca printre premiantii pe categoriile de varsta se numara si 4 membrii ai Clubului Alpin Roman, sectia Universitara Cluj: locul 3 la maraton -Varga Laura Simona la categoria F40-49 si Papp Csaba la M40-49 si locul 2 la semimaraton - Andreica Adriana Maria la F30-39 si Gabor Aron la M30-39” adauga Razvan Samoila.

Traseul a avut punctul de Start si Sosire in zona Pensiunii Skiland, la o altitudine de 1390 m si s-a desfasurat pe ruta: Plopis – Izvorul Gabrienii - Sesul Cald –Coltul Rotund - sub vf. Pietrele Marunte – Crucea Crencii – Bocsesti – Sagagea -Stiolne - Cornu Pietrii - Valea Tisei – Dealul Boinic - Valea Vadului. Proba de maraton s-a derulat pe un traseu compus din 4 tronsoane si o diferenta de nivel de 2230 m, in timp ce ruta de semimaraton a fost compusa din 2 tronsoane si o diferenta de nivel de 883 m.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment ce sta sub umbrela Clubului Alpin Roman, asociatie ce promoveaza sporturile montane si isi desfasoara activitatea specifica inca din 1936. Sectia Universitara Cluj, organizatorul maratonului, este una din cele mai puternice sectii C.A.R., infiintata in ianuarie 2005 de catre un grup de alpinisti clujeni, ce numara astazi peste 150 de membri activi.

Razvan Samoila
Coordonator Maraton Apuseni msg systems
Clubul Alpin Roman - Sectia Universitara Cluj
E-mail: contact@maratonapuseni.ro
www.maratonapuseni.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare