Comunicate de Afaceri

MIHAI PRUNDIANU PRESEDINTELE CCIRJ: PIATA JAPONEZA OFERA NENUMARATE OPORTUNITATI OAMENILOR DE AFACERI ROMANI!

In data de 10 decembrie 2017, Dl. Mihai Prundianu, Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania – Japonia (CCIRJ) a prezentat principalele rezultate economice ale relatiei bilaterale pentru anii 2015-2017 intr-o conferinta publica de presa.

In informarea catre presa, Presedintele CCIRJ Mihai Prundianu a prezentat ultimii trei ani ca fiind anii unei dezvoltari fara egal in cadrul relatiei bilaterale: au fost anii de munca intensa, de eforturi continue, care au adus dividende si am reusit sa crestem nivelul schimburilor  de la 372 de milioane de dolari la incpeutul mandatului meu la peste 607 milioane USD in prezent.

Pentru a intelege mai bine importanta economiei japoneze pentru piata romaneasca trebuie sa subliniem ca Japonia este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai Romaniei, sprijinind masiv, cu asistenta financiara si tehnica, procesul de reforme din tara noastra.

Astfel conform datelor oficiale au fost acordate imprumuturi în cadrul Official Development Assistance (ODA) pe perioade de 30 - 40 de ani pentru:

  • realizarea liniei de metrou Piata Victoriei – Otopeni, cu un credit in yeni echivalent al cca. 320 mil.;
  • reabilitarea portiunii de sud-vest din drumul national nr. 6, in valoare de 80 mil. USD;
  • modernizarea căii ferate Fetesti-Constanta, in valoare de circa 220 mil. USD;
  • reabilitarea Centralei termoelectrice Turceni (Grupurile 3, 4, 5 si 6), in valoare de 280 mil. USD;
  • construirea terminalului de containere in portul Constanta Sud, printr-un credit in valoare de 120 mil. USD.

In privinta planurilor de viitor Presedintele CCIRJ , dl. Mihai Prundianu, a subliniat întreaga disponibilitate a Camerei de Comert si Industrie Romania Japonia de a dezvolta in continuare relatiile bilaterale si a marcat intregul sau interes fata de initiativele sale de colaborare prezentate de partea nipona.

Presedintele CCIRJ, Prundianu Mihai, a vorbit despre deschiderea Romaniei catre investitiile japoneze si despre rolul important al portului Constanta, ca o poarta de intrare a produselor japoneze in intreaga Europa, gratie pozitiei-cheie pe care o are la Marea Neagra.

Cooperarea romano-japoneza este esentiala pentru combaterea saraciei in Romania, pentru cresterea competitivitatii mediului de afaceri si pentru imbunatatirea nivelului general de trai si trebuie privita cu seriozitate si responsabilitate, a concluzionat Mihai Prundianu.

Concluzia reuniunii a fost ca: activitatea Camerei de Comert si Industrie Romania Japonia este una fundamentala pentru economia romaneasca, pentru dezvoltarea Romaniei si pentru indeplinirea de catre tara noastra a obiectivelor de dezvoltare durabila, de combatere a saraciei, asa cum au fost ele asumate de catre Romania.

Toti cei prezenti l-au felicitat pe Presedintele CCIRJ  Mihai Prundianu pentru activitatea sa deosebita, demna de un adevarat reprezentant pentru indeplinirea obiectivelor de dezvoltare globala in Romania.

Social Media

Cauta

Categorii populare