Comunicate de Afaceri

,,Mladitele Nadasului”: traditii si obiceiuri populare„Mladitele Nadasului”: traditii si obiceiuri populare

Cluj Napoca, 28 aprilie 2011

Ansamblul de copii Mladitele Nadasului va participa duminica, 1 mai 2011, la Serbarea Campeneasca ce va avea loc la Caminul Cultural din satul Nadasu, comuna Izvorul Crisului, judetul Cluj. Manifestarea se va desfasura incepand cu orele 13.00, cu prilejul Zilei Nationale a Muncii, prilej cu care ansamblul de copii va prezenta un moment artistic format din o suita de dansuri populare, inviind traditia si obiceiurile romanesti stravechi.

Intr-o atmosfera de joc si voie buna, Serbarea Campeneasca va cuprinde un program complet de muzica si dansuri populare, cu scopul de a readuce in atentia localnicilor, si nu numai, adevaratele valori traditionale si cultura autentica ardeleneasca. Ansamblul de copii Mladitele Nadasului, impreuna cu interpretii de muzica populara ce vor urca pe aceeasi scena, vor sustine o serie de momente artistice, prin care vor promova obiceiurile si traditiile populare romanesti. Spectacolul se va desfasura intr-un cadru festiv, dedicat in totalitate romanilor care vor sa sarbatoreasca ziua de 1 mai intr-un mod autentic. Prilej de bucurie si sarbatoare, Serbarea Campeneasca va numara printre invitati si pe cunoscuta cantareata de muzica populara Maria Dan Golban, care va sustine un recital de exceptie.

Daniel Rusu, coordonatorul ansamblului Mladitele Nadasului, este entuziasmat de participarea copiilor in cadrul programului artistic si afirma: „Prezenta copiilor la Serbarea Campeneasca este rodul daruirii si al efortului pe care cei mici il depun zi de zi. Pasiunea lor pentru folclorul romanesc este cea care ii inspira si ii face sa exceleze. Ansamblul detine un repertoriu vast de dansuri populare, prin care, vor incerca in data de 1 mai sa aduca in sufletele tuturor celor prezenti la spectacol o parte din traditia si valorile incontestabile ale romanilor.”

Ansamblul Mladitele Nadasului a luat fiinta in aprilie 2010 si este compus din 7 perechi de copii, cu varstele cuprinse intre 9-17 ani. Grupul de copii este specializat in dansuri populare si a obtinut de-a lungul timpului numeroase aprecieri si recunoastere din partea tuturor datorita devotamentului, cu care duce mai departe obiceiurile si traditiile romanesti.


Raluca Marcu
PR Account Executive- D’Avantage Consult
0264 40 27 26
raluca.marcu@davantage.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: D'Avantage Consult

Comentarii

Cauta

Categorii populare