Comunicate de Afaceri

Pasi concreti pentru o arhitectura electronica integrata in procesul de guvernare

Obiectivul Agendei Digitale pentru Europa 2020 este trasarea unui parcurs in scopul de a exploata la maximum potenitialul social si economic al IT&C, in special al Internetului, care reprezinta un suport vital al activitatilor economice si sociale, fie ca e vorba de afaceri, munca, joaca, de a comunica sau a ne exprima liber.

“Cred ca esential este sa ne pastram spiritul de inovare si de dezvoltare, in special in domeniul TIC. Romania, in acest moment, nu poate sa isi permita sa lase de o parte domeniul cercetarii si inovarii in TIC, asa cum nu poate lasa de o parte nici implicarea in ceea ce priveste alfabetizarea digitala a populatiei. Dupa cum bine stim, in ultimii ani cresterea economica sau GDP-ul tarilor europene au fost influentate de acest domeniu TIC. Asadar, pentru a iesi din criza economica cu fruntea sus, este absolut necesar sa privim cu seriozitate tot ceea ce inseamna serviciile publice electronice in Romania. Ținta noastra este sa creeam o arhitectura integrata electronica in actul de guvernare si sa debirocratizam institutiile prin reducerea volumului de hartii si trecerea la o comunicare electronica”, a declarat Iosif Moldovan, Ministru Secretar de Stat MCSI.

Evenimentul a fost structurat pe trei sectiuni. Prima parte a fost rezervata prezentarilor din partea MCSI referitoare la Agenda Digitala Europa 2020 si cadre de actiune a Agendei Digitale a Romaniei dezvoltate de catre MCSI. A doua parte a evenimentului a fost sustinuta prin prezentari ale partenerilor IBM, Microsoft, HP si Ernst&Young, iar ultima parte a fost dedicata unei sesiuni de mese rotunde care a tratat subiecte de interes national extrase din Agenda Digitala 2020 si moderate de reprezentanti MCSI.

Printre obiectivele Conferintei Agenda Digitala pentru Romania, sustinuta la Cluj, se numara: Atragerea de fonduri europene si incurajarea investiitilor in sectorul broadband, Desfasurarea de Retele de Acces de Generatii Viitoare (Next Generation Access Network - NGA), Promovarea unei rate mai mare de participare a femeilor tinere si femeilor recalificate in sectorul IT&C, Integrarea sistemului eLearning in politicile nationale de modernizare a educatiei si formarii profesionale, Crearea unui cadru European pentru profesionistii din domeniul IT&C, in scopul cresterii competentelor si mobilitatii acestora in Europa.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media: Faclia Cluj, Cluj-AM.ro, Ziare.com, Hit.ro, Business24, PR Wave, PR Wave Directory, Medialook, IT Trends, Digital Trends, AgoraNews, ARIES, ANIS, Byblos.

Mai multe detalii gasiti la http://digitalagenda.ro .

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AMAYA Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare