Comunicate de Afaceri

Peleți de lemn? Garantat eco friendly!

Dacă ai nevoie de o sursă de energie calorică regenerabilă la modă, cel mai bine este să te orientezi către peleții din lemn.

Acum poți achiziționa peleți online de cea mai buna calitate, o sursă ecologică de furnizare a căldurii.

Peleții sunt biocombustibili realizați din rumeguș și așchii de lemn uscate și presate foarte bine. Ei se comercializează în principiu sub formă de cilindri care au o dimensiune de circa 2 - 3 cm și reprezintă cel mai bun produs din sfera surselor de energie termică alternativă ecologică cunoscută astăzi în lume.

Utilizând peleți vei reduce costurile casnice cu factura la energia electrică și/sau combustibilii solizi, lichizi ori gazoși, dar vei ajuta și natura, concomitent cu reducerea costurilor de încălzire.

Peleții de bună calitate sunt fabricați dintr-un lemn curat, care nu are pe scoarță nisip și nici frunze, deoarece aceste elemente nedorite pot să deterioreze cazanul din cauza anumitor substanțe pe care le conține. Din fericire, se găsesc acum online peleți competitivi și în țara noastră, care respectă toate standardele europene în materie.

 

Avantajele pe care peleții le oferă consumatorilor casnici

Emisiile foarte reduse, aproape insesizabile, de dioxid de carbon, îi fac superiori altor tipuri de biocombustibili sau de combustibili alternativi.

Volumul de cenușă pe care îl lasă după ardere este mult mai mic decât în cazul lemnelor de foc tradiționale, motiv pentru care și mentenanța sobelor, cazanelor, șemineelor, este mult mai ușor de realizat.

Valoarea lor calorică este foarte mare în comparație cu multe alte tipuri de biocombustibil, eficiența și rapiditatea încălzirii unor suprafețe mari fiind beneficii extrem de apreciate de către specialiștii din întreaga lume.

În zilele noastre, trecerea la încălzirea pe bază de peleți înseamnă economisirea de energie electrică și face posibilă deschiderea unor căi ale viitorului, implicarea activă în protejarea mediului înconjurător.

Se pot cumpăra peleți vrac online, ceea ce permite economisirea unor importante sume de bani, mai ales că aceștia se pot utiliza și după ce sunt depozitați o perioadă mai îndelungată de timp. În acest fel vei avea o energie calorică ieftină, exact atunci când vrei și în cantitatea care îți trebuie.

Foarte important: atunci când se utilizează peleți nu există niciun risc pentru sănătate sau pentru viața celor din locuință, deoarece este imposibil ca aceștia să explodeze sau să curgă, așa cum se întâmplă cu diverși combustibili gazoși sau lichizi.

Peleți de lemn sau combustibili tradiționali?

Conform studiilor care s-au făcut, aceeași cantitate de căldură pe care o poți obține cu un litru de motorină se obține cu 2 kg de peleți, doar că, per ansamblu, prețul motorinei este în continuă creștere și nici nu poți depozita foarte multă în gospodăria personală. În schimb, vei putea cumpăra orice cantitate de peleți, deoarece nu există riscul unor explozii devastatoare sau alte efecte negative pentru aceia ce le depozitează și utilizează în gospodărie.

Alimentarea unei sobe sau unui cazan cu lemne de foc este destul de dificilă și presupune operațiunea prealabilă de tăiere a acestora, pe când în cazul utilizării peleților, efortul fizic depus este mult mai scăzut, deoarece acest combustibil permite o dozare perfectă.

Având în vedere că randamentul termic este dublu față de cazul în care se utilizează lemne tradiționale, putem spune că în loc să fie cumpărate două camioane cu lemne de foc, ar trebui cumpărat unul singur de peleți.

Nu mai vorbim de faptul că nimeni nu poate să știe exact pentru fiecare buștean în parte ce grad de umiditate are.

În schimb, peleții au în principiu o umiditate de 8 până la 10%, așa încât se eliberează rapid forța lor calorică, se evită acele vârfuri de emisii calorice nedorite și se poate doza combustia cu ajutorul unui variator, așa încât consumul caloric să fie unul constant, optim.

Alege așadar ca să utilizezi peleți la încălzirea gospodăriei tale, iar satisfacția personală, inclusiv cu privire la protejarea mediului înconjurător nu va întârzia să apară.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare