Comunicate de Afaceri

Performanta sportiva si spectacol ecvestru la Finala Circuitului Salonul Calului!

Finala Circuitului Salonul Calului, cel mai complex eveniment ecvestru s-a desfasurat in perioada 24 – 27 septembrie, la clubul Equestria din Tancabesti, iar publicul participant s-a bucurat de o competitie sportiva stransa care a inclus 15 probe de sarituri peste obstacole, dar si de un spectacol nocturn ecvestru frumos si elegant – Seara Cailor. La Finala Salonul Calului au participat si Altetele Lor Regale Principele Radu si Principesa Maria, precum si Maria Basescu, o pasionata si sustinatoare a echitatiei.

Etapa finala a evenimentului s-a remarcat printr-o structura complexa, probele de sarituri peste obstacole fiind dedicate atat cailor experimentati si sportivilor seniori, cat si cailor tineri si sportivilor junori, amatori si debutanti. In cadrul competitiei, pe langa alte probe interesante, spectatorii au putut urmari doua probe de show, „Ride & Bike” si „Parcursul American”, dar si doua probe extrem de dificile, Trofeul Jockey Club si Finala Campionatului National de Forta.

Membrii Familiei Regale s-au alaturat pasionatilor de echitatie si au sustinut cuplurile inscrise in competitie, participand la doua probe din cadrul Finalei Circuitului Salonul Calului. Alteta Sa Regala Principesa Maria a premiat sportivii aflati pe podium la o proba de nivel C, cu baraj la cronometru, in timp ce Alteta Sa Regala Principele Radu a urmarit si i-a felicitat pe castigatorii probei „Parcurs American”, oferindu-le palarii specifice de cowboy.

In cadrul Finalei Salonul Calului a avut loc si festivitatea de premiere a laureatilor pentru intregul circuit, fiind premiati atat sportivii care au cumulat cel mai mare punctaj de-a lungul celor patru etape ale evenimentului, cat si cei mai buni cai ai circuitului la categoriile E, D, C si B. La festivitate a participat si Maria Basescu, oferind cupe si medalii castigatorilor. Efortul depus de caii si sportivii inscrisi la ultima etapa a fost recompensat cu premii in valoare de 53.000, premiile totale pentru intregul circuit ajungand la 150.000 lei.

Caii si sportivii Clubului Equestria au atins rezultate foarte bune de-a lungul Circuitului Salonul Calului, fiind pe podium atat la premierea celor mai buni cai, cat si a celor mai buni sportivi. La cea mai inalta categorie, nivel B, Equestria s-a clasat locul I cu calul Custen Ingo, iar la premierea cailor de nivel C, Quintender’s Boy si Stormy Weather au ocupat pozitiile IV si respectiv V. La nivel D, Natasha a reprezentat cu cinste Clubul Equestria, ocupand locul II in totalul Circuitulului, in timp ce Canavarro s-a clasat pe locul V la nivel E. Acestia au fost insotiti in competitii de sportivii Florin Ionut Nastase si Florin Lates. Si calaretii au fost premiati pentru rezultatele excelente, reprezentantul Equestria, Marian Roman, fiind clasat pe locul II la categoria sportivi Amatori.

Pe langa probele sportive, Finala Circuitului Salonul Calului a cuprins si un show ecvestru nocturn, Seara Cailor, prezentat sub titlul „Mic si mare – sus, calare!”, in care copiii si adultii au demonstrat ca pasiunea nu are varsta. Sambata, 26 septembrie, publicul a patruns in lumea fascinanta a echitatiei, urmarind un spectacol care imbina diamismul acestui sport cu eleganta si rafinamentul specific. Programul a fost deschis de o proba inedita de sarituri peste obstacole, tip stafeta, in care sportivii au fost deghizati in persoanje celebre. Seara Cailor a continuat cu un moment distractiv avand ca personaje principale un cal si un ponei inaripat, progresie de dresaj sportiv pe muzica cu o amazoana si un copil, momente de dresaj si acrobatii cu actorul Denis Stefan, demonstratii de atelaje si mini-atelaje cu ponei si un numar de Dresura de Inalta Scoala, pe ritmuri spaniole.

Pe parcusul Finalei Circuitului Salonul Calului, publicul a putut admira o expozitie de tablouri cu teme ecvestre, semnata de pictorul Dominic - Petru Virtosu. In plus, pentru a surprinde atmosfera de competitie si energia spectaculoasa a miscarilor acestor animale, artistul a pictat live chiar in timpul evenimentului.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologica Oculus, Jockey Club Roman, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO, Farmexpert.
Parteneri: Federatia Ecvestra Romana, Federatia Ecvestra Internationala, Romsilva Regia Nationala a Padurilor, Crama Averesti, XTB, Corona Garden, Help Net, Pegas.
Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio Romania Actualitati, Revista Biz, Beau Monde, Casa Lux, Auto Motor si Sport, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orasulm.eu, Sportsbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV.ro, Horse TV, TriptoRomania.ro, RaluCalatoreste.ro.

Despre Equestria:
Clubul Equestria a fost infiintat In anul 2010 de catre Dr. Ozana si Cristian Moraru. Este situat in zona Snagov, sat Tancabesti pe o suprafata de 2,5 hectare din care 1 hectar Il reprezinta constructia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs si manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori si detine 73 cai (28 proprii si 45 In pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbari in aer liber in imprejurimi si organizeaza permanent lectii de echitatie pentru copii si amatori. Dotarile sunt completate de un hotel si un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum si o terasa exterioara. Equestria organizeaza competitii regulate de echitatie pentru profesionisti, dar si pentru copii si amatori. Manifestarile deja traditionale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului Bucuresti, Salonul Calului, concursurile de casa Equestria sau, incepand cu 2013, Concursul international de sarituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: TailorAd

Comentarii

Cauta

Categorii populare