Comunicate de Afaceri

Plasticianul Ioan Oratie verniseaza la Brasov expozitia "Sentimente"

Sambata, 16 mai 2015, Galeria Europe din Brașov va invita la ora 17 la vernisajul expoziției personale a artistului Ioan Oratie, Sentimente.

Expoziția poate fi vizitata in perioada 14- 28 mai a.c.

In creația plasticianului Ioan Oratie, relația dintre pictura de șevalet (cea mai mica dintre lucrari-Barci la Arcuș avand 24/ 30 cm) și cea monumentala (cea mai mare dintre opere Dimineața devreme -190/ 100 cm) este una complexa, cu atenție susținuta de artist in ultimii 15 ani.
Cele 25 de lucrari propuse privitorului se raporteaza prin subiectele alese fie la o realitate intima, fie la o realitate cu care artistul a intrat in contact ca urmare a calatoriilor sale de documentare.
Picturile lui Ioan Oratie, exuberante cromatic sau dimpotriva, delicate ca armonii și tonuri emana cu știința ori cu spontaneitate, rafinament.

La vernisajul expoziției va vorbi criticul de arta Roxana Barbulescu, președinte al Asociației Culturale ARTAR .

*

„Optiunea lui Ioan Oratie de a ne propune imagini pline de caldura si lumina, de a se cantona barbateste cu curaj in serenitate si echilibru, de a-si asuma exercitiul dur si necrutator al autocercetarii lumii poetice interioare si de a-si scruta fortele ce urca in constiinta sa din vechime este o garantie a unui mesaj ce raspunde civic si responsabil conjuncturii si tensiunilor tragice ale zilelor noastre.” Rodica Anca Marinescu, pictorița (fragment dintr-un text aparut in nr. din noiembrie 2009 al publicatiei Anticart magazin)
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Cristina Lincu

Comentarii

Cauta

Categorii populare