Comunicate de Afaceri

Proiectul Te iubeste mama - castigator in programul Fundatiei Vodafone ”Voluntar de profesie”

„Prin initiativele ONG-urilor si ale societatii civile, institutia voluntariatului castiga din ce mai mult teren si in Romania. Recent, Fundatia Vodafone a selectat 14 proiecte inedite ce vizeaza ameliorarea unor probleme sensibile ale societatii actuale. Suntem onorati ca proiectul Te iubeste mama!, in care ANBPR este parte, s-a numarat printre finalisti. In felul acesta, ANBPR poate veni, prin intermediul bibliotecilor publice, in sprijinul copiilor fara posibilitati care pot relua legatura cu parintii lor, aflati la munca in Italia”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al ANBPR.

Ideea proiectului Te iubeste mama! a pornit de la o realitate cutremuratoare privind numarul dramatic de copii romani – victime ale migratiei fortei de munca in strainatate. Desi acest fenomen are o incidenta foarte mare in Romania, nu au existat, pana la acest moment, programe nationale de combatere sau limitare a efectelor migratiei asupra copiilor si familiior acestora. In etapa pilot, judetele implicate in proiect vor fi: Satu-Mare, Neamt, Gorj si Dolj.

„Prin programul Voluntar de profesie, Fundatia Vodafone asigura voluntarilor salarii si cheltuieli administrative, timp de sase luni, in perioada septembrie 2012 – martie 2013. Beneficiind de acest sprijin financiar, imi vad implinite, in acelasi timp, un vis si o promisiune. Visul de a ajuta copiii aflati in dificultate si promisiunea ca, desi am plecat din tara in urma cu noua ani, voi ajuta romanii de pretutindeni sa ramana solidari, indiferent de destinatia unde au ales sa traiasca. Este admirabil ca Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR a inteles necesitatea acestui demers si a acceptat sa sprijine implementarea proiectului”, a declarat Silvia Dumitrache, castigator al programului „Voluntar de profesie”, editia 2012.
Despre Te iubeste mama: Proiectul Te iubeste mama sustine dialogul permanent dintre orfanii migratiei si parintii aflati in strainatate si promoveaza crearea unei retele de comunicare complexe, cu implicarea bibliotecilor publice, a ONG-urilor responsabile de aceasta problematica, precum si a autoritatilor publice din Romania si Italia.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Despre Fundatia Vodafone Romania: Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. De la infiintarea sa, in anul 1998, Fundatia Vodafone Romania a sustinut sute de programe in beneficiul copiilor, batranilor, persoanelor defavorizate, cu dizabilitati si al victimelor calamitatilor naturale.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare