Comunicate de Afaceri

Simpozion ANBPR pe tema formarii profesionale a bibliotecarilor

„Prilej de diseminare a experientei internationale in domeniul biblioteconomic, simpozionul de la Brasov reprezinta o pretioasa resursa de informare si invatare pentru bibliotecarii romani. Abordarea inovatoare a formarii profesionale, in dezbaterea unor personalitati recunoscute la nivel mondial, va conecta bibliotecile romanesti la realitatile si exigentele biblioteconomiei globale”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

Acest eveniment este parte a unui proiect initiat de ANBPR, sustinut de Ambasada SUA la Bucuresti, cu sprijinul Bibliotecii Metropolitane, al Bibliotecii Universitatii Transilvania Brasov si al Bibliotecii Judetene „George Baritiu” Brasov.

Invitatii de onoare ai evenimentului vor fi specialisti si profesori universitari americani, experti in domeniile lor de activitate: Leonard Kniffel (redactor sef la revista American Libraries, Chicago, Illinois), prof. Joseph Mika (School of Library & Information Science, Wayne State University, Detroit, Michigan), prof. Irene Owens (decan School of Library and Information Science, North Carolina Central University, Durham, Carolina de Nord), prof. Irene Owens (decan School of Library and Information Science, North Carolina Central University, Durham, Carolina de Nord), Marianne Hartzell (consultant Hartzell-Mika Consulting, East Lansing, Michigan) si conf. Hermina Anghelescu (School of Library & Information Science, Wayne State University, Detroit, Michigan).

Manifestare profesionala cu caracter stiintific, dar si de schimb de bune practici, acest simpozion aduce in atentia bibliotecarilor romani implicatiile formarii profesionale continue asupra dezvoltarii personale si profesionale a bibliotecarilor.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Andreea Manoli
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021 411 02 77
email: anbpr_ro@yahoo.com

Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare