Comunicate de Afaceri

SPACE - Biblioteci creative si comunitati conectate

„La inceputul lunii mai a acestui an, ANBPR a implinit 25 de ani de activitate neintrerupta. Acest moment aniversar reprezinta atat un prilej de analiza a activitatii, cat si o buna ocazie de evaluare a performantelor, de planificare si de validare a strategiilor pe termen lung. Odata cu maturitatea organizationala, ne dorim sa le propunem colegilor nostri bibliotecari activitati profesionale din ce in ce mai stimulative si mai creative. Acesta este si motivul pentru care Conferinta ANBPR de la Baile Felix va fi dedicata proiectelor originale si retelelor interconectate ANBPR – biblioteci - filiale, precum si comunitatii largi”, a declarat Presedintele ANBPR, Dragos-Adrian Neagu.

Prin activitatile si oportunitatile profesionale promovate prin intermediul retelei proprii, ANBPR sprijina dezvoltarea profesionala a bibliotecarilor si proiectarea de noi servicii de biblioteca. Cu participarea utilizatorilor, bibliotecile devin tot mai mult centre nodale ale comunitatii, favorizand accesul democratic la informatii si educatie, precum si incluziunea digitala a diferitelor categorii de utilizatori. La eveniment sunt asteptati peste 100 de bibliotecari, parteneri, colaboratori, dar si reprezentanti ai mediului de business si ONG, precum si oficialitati locale.

„Conferinta de la Baile Felix reuneste cei mai activi si pasionati bibliotecari din sistemul public de biblioteci. Acest eveniment profesional este o ocazie minunata ca profesionistii bibliotecari sa aduca impreuna cele mai inovatoare proiecte si initiative ale bibliotecilor. Ne face placere sa impartasim cu colegii nostri din intreaga tara atat bucuriile, cat si constrangerile pe care le presupune activitatea de biblioteca si avem convingerea ca, prin aceasta conferinta profesionala, vom lua pulsul domeniului biblioteconomic si vom consolida relatia de colaborare dintre bibliotecari si structurile Asociatiei ”, a afirmat Ligia Mirisan, Directorul Bibliotecii Judetene “Gheorghe Sincai” Bihor.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Anamaria Sabou
Asistent Director
ANBPR
tel./fax: 021374 052 437
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare