Comunicate de Afaceri

Te-ai hotarat ce cariera urmezi? Alege un curs DPO

Regulamentul General privind Protectia Datelor (GDPR) impune un set unic de reguli, direct aplicabile in toate Statele Membre ale Uniunii Europene si, prin urmare inclusiv si in Romania, inlocuind prevederile cuprinse in Directive 95/46/CE. Acest regulament a devenit direct aplicabil in Romania la data de 25 mai 2018, iar datorita schimbarilor aduse automat se impune denumirea in functie a unui oficer care a absolvit un curs DPO.

Despre post si reglementari

Dupa aceste aplicari directe, urmarea unui curs DPO a devenit mai mult decat utila. Anumite organizatii vor fi obligate sa desemneze o persoana ca Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal. Cel care ocupa functia de responsabil cu protectia datelor cu carcter personal va fi desemnat atat in cadrul organizatiilor din sectorul public, cat si a celor din sectorul privat.
curs dpo
In acest sens, conform noului regulament intrat in vigoare, Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal va fi desemnat in mod obligatoriu in cadrul tuturor autoritatilor si organismelor publice (indiferent de specificul activitatii desfasurate de acestea si de tipul datelor cu caracter personal prelucrate), organizatiile din sectorul privat ale caror activitati principale constau in operatiuni de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Acestea implica si pun accent pe monitorizarea periodica si sistematica a persoanelor fizice pe scara larga, totodata si organizatiile din sectorul privat ale caror activitati principale sunt reprezentate de prelucrarea pe scara larga a unor categorii speciale de date cu caracter personal, mentionate in mod expres in cadrul GDPR.

Exista trei situatii care fac obligatorie urmarea unui astfel de curs DPO

  1. Pentru a putea finaliza un curs DPO este necesar ca procesarea sa fie efectuata de catre o autoritate publica ori de catre organizare. Exceptie fac Curtile care actioneaza in scop juridic ale Consiliului;
  2. Activitatile de baza ale controlului sau procesul de a constitui operatiuni de prelucrare care, in functie de natura lor, domeniul de aplicare impreuna cu obiectivele stabilite, cer o monitorizare rapida si sistematica a subiectelor legate de datele personale pe o scala destul de majora;
  3. Principalele activitati ale controlului sau procesului ce constituie procesarea la scala majora a acelor categorii de date mai speciale ce prezinta caracter personal, cu privire la condamnarile si oficiile penale.

Echipa celor de la Training Professionals abordeaza aspecte legale ale prelucrarilor de date cu caracter personal, modalitatile de implementare G.D.P.R., aspecte practice ce tin de securitatea activitatilor de prelucrare a datelor. Predarea cursului este interactiva, in fiecare zi fiind facute exercitii si studii de caz specifice. Participantii au astfel posibilitatea sa dezbata probleme specifice intampinate in activitatea curenta.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Cauta

Categorii populare