Comunicate de Afaceri

Top 4 tendinte de recrutare in videochat pentru anul 2019

Specialistii in resurse umane raman selectivi in privinta candidatelor, insa ceea ce a cauzat o schimbare majora in paradigma recrutarii si in tendintele de recrutare in aceasta industrie este deschiderea lor la trendurile actuale.

Reevaluarea criteriilor de selectie a modelelor de videochat este elementara

Fie ca discutam despre Bacau, Piatra Neamt sau orice alt oras in care Enjoy Studios isi va deschide in curand sedii, procesul de selectie a potentialelor modele de videochat trebuie adaptat trendurilor locale. Pentru aceasta, specialistii Enjoy analizeaza spre ce industrii se indreapta tinerele cu varste cuprinse intre 18 – 30 de ani, ce asteptari salariale au, ce le motiveaza sa fie mai eficiente la locul de munca si ce le impiedica sa isi doreasca mai mult de la actualul lor statut. Asadar, iata cateva dintre trendurile urmate de Enjoy Studios pentru a ocupa pozitiile disponibile in cadrul studioului cu tinere cu potential, potrivite pentru aceste joburi:

  1. Utilizarea tehnologiei pentru cautarea de talente

Pe masura ce tehnologia evolueaza, studiourile de videochat isi adapteaza metodele de cautare a talentelor, mizand pe tehnici moderne si mai neconventionale. Echipele de talente recunosc nevoia de a modifica si actualiza procesele curente. Acest lucru permite recrutorilor sa fie mai sistematici cu privire la modul in care isi petrec timpul in interactiunea cu candidatele, potentialele modele de videochat in cadrul Enjoy Studios. Automatizarea proceselor de recrutare obisnuia sa fie un statement pana de curand, insa, in prezent, candidatele sunt selectate in urma unor filtre focusate pe caracteristici personale, mai mult decat profesionale.

  1. Recrutare orientata spre publicitate

Dispozitivele noastre cunosc foarte multe despre noi, de la interesele noastre pana la locatia noastra, trecand prin obiceiurile noastre de consumatori si interactiuni sociale virtuale. Aceste date sunt folosite prin recrutarea de aplicatii software pentru a ajuta managerii sa se foloseasca de reclame pentru a identifica acesi candidati competeti, cu o experienta relevanta. Anunturile care targeteaza un segment specific de candidate economisesc timp si creeaza oportunitati atat pentru studioul de videochat care doreste sa recruteze modele, cat si pentru candidatele la aceste joburi.

  1. Recomandarile colaboratoarelor

Scrisorile de recomandare ale tinerelor care aspira la o cariera in videochat sunt cu siguranta una dintre cele mai productive modalitati de identificare a talentelor si de ocupare a pozitiilor deschise intr-un studio de videochat din Bacau. Aceasta tactica este eficienta din punct de vedere al costurilor si permite studiourilor sa incheie in cel mai scurt timp colaborari cu modelele potrivite.

  1. Brandingul colaboratorilor

Reputatia si popularitatea unui studio de videochat (in calitatea sa de colaborator) si valoarea pe care o aduce colaboratoarelor sale constituie un factor foarte important in lumea recrutarii. De pilda, Enjoy Studios aloca o deosebita atentie tuturor site-urilor de profil, prin intermediul carora poate lua contact cu potentiale candidate la jobul de model online, cum ar fi Jooble, insa ramane activ si in social media, unde, sustine Mihaela, expert HR de peste doi ani la Enjoy Studios Bacau, “se ocupa in proportie de 75% pozitiile disponibile in cadrul studioului”.

Inainte sau in timpul interviurilor, specialistii in resurse umane atribuie adesea candidatelor unul sau mai multe teste standardizate pentru a-si aprecia aptitudinile, talentul, personalitatea sau chiar compatibilitatea din punct de vedere fizic pentru jobul la care aplica. Ulterior, tinerele sunt invitate sa poarte o discutie libera cu managerul de HR, pentru a sesiza gradul de compatibilitate dintre acestea si intreaga echipa alaturi de care vor lucra la Enjoy Studios.

 Contact:

Website: https://www.enjoystudios.ro/

Telefon: 0730 633 335 

E-mail: office@enjoystudios.ro

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare