Comunicate de Afaceri

Viitorul apartine bibliotecilor in schimbare

„Aceasta editie a Conferintei reprezinta cristalizarea celor mai recente acumulari de experiente si bune practici ale Asociatiei noastre. In ultimii ani, am fost cu totii martorii unor transformari de substanta in viata si activitatea bibliotecarilor. Manifestarea de la Braila vine sa constientizeze, mai profund decat s-a intamplat pana acum, oportunitatea acestor schimbari si sa legitimeze intrarea bibliotecilor publice din Romania intr-o etapa de consolidare a rolului si atributelor lor”, a declarat Doina Popa, Presedintele ANBPR.

Schimbarea invocata de tema generoasa a Conferintei se refera atat la serviciile moderne de biblioteca si la noile aptitudini profesionale ale bibliotecarilor, cat si la dezvoltarea si promovarea de politici publice puternice pentru biblioteci, la incluziunea digitala, la libertatea intelectuala pe care ti-o da accesul democratic la informatii. La eveniment sunt asteptati cca 200 de bibliotecari, parteneri, colaboratori din tara si strainatate, reprezentanti ai mediului de afaceri si ai ONG-urilor, precum si oficialitati locale.

„Conferinta de la Braila pune intr-o lumina noua valoarea bibliotecilor pentru societate, prin prisma dezvoltarii profesionale a bibliotecarilor, a spiritului inovator si a avantajelor pe care le aduc tehnologiile moderne in acest domeniu de activitate. Suntem increzatori ca bibliotecarii romani vor intelege imperativele momentului si vor sti sa se pregateasca pentru numeroasele provocari ale bibliotecii de astazi”, este de parere Dragos-Adrian Neagu, Prim-vicepresedinte al Asociatiei.

Despre ANBPR: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

www.anbpr.org.ro

Mai multe informatii:
Ioana Crihana
Director Executiv
ANBPR
tel./fax: 021 411 02 77
email: anbpr_ro@yahoo.com
Social Media
Vezi toate articolele autorului: ANBPR

Comentarii

Cauta

Categorii populare