Comunicate de Afaceri

Redresare si rezilienta prin inovare: aparat de producere a nanopulberilor

Economia sustenabila este economia bazata pe cunoastere, catre care Romania trebuie sa faca tranzitia in perioada 2021-2027. In acest context, inovarea reprezinta un mijloc eficient de obtinere si asigurare a avantajului competitiv pe piata, de transformare, adaptare si rezilienta, mai ales in conditii de criza. Nanotehnologia reprezinta un domeniu de varf cu aplicatii din ce in ce mai numeroase in industrie. Avantajul competitiv este cu atat mai important atunci cand pot fi eficientizate costurile de productie, in cazul unor aplicatii inovatoare in domeniul nanotehnologiei. O soluție eficientă in acest sens consta in utilizarea in-house  a unui aparat inovator de producere a nanopulberilor, comercializat de Process Innovation Nucleus S.R.L., o societate inovatoare care a dezvoltat echipamentul ca rezultat al implementarii unui proiect finantat din fonduri publice nerambursabile.

Proiectul care a avut ca rezultat inovatia in materie de nanotehnologie este “Prototip pentru validare nanotehnologie inovatoare şi linie de producţie”, cod SMIS 104269, si a fost derulat timp de 24 de luni, de la 08.09.2016 pana la 07.09.2018, in baza contractului de finantare nr. 71/08.09.2016, incheiat intre beneficiarul Process Innovation Nulcleus S.R.L. si Autoritatea Natională pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, in calitate de Organism Intermediar (OI), in numele si pentru Ministerul Fondurilor Europene (MFE), in calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Operaţional Competitivitate (POC).

Inovatia in materie de nanotehnologie, dezvoltata de societatea Process Innovation Nulcleus S.R.L., cuprinde echipamentul/aparatul de producere a nanopulberilor, procesul de producere a nanopulberilor încorporat in echipament si know-how-ul aferent, toate fiind disponibile prin diferite instrumente de transfer tehnologic asociate achizitiilor de către clienti. Aparatul de producere a nanopulberilor si procesul de producere a nanopulberilor aferent vizeaza cu precadere clientii din industria auto si componente; totodata, utilizand rute de procesare specifice, aparatul permite obtinerea de nanopulberi pentru aplicatii si in alte domenii, precum ceramici (cu aplicatii multiple), materiale refractare, materiale abrazive, agenti ignifugati, agenti de ranforsare, pigmenti, acoperiri, etc.

Prin inovatiile dezvoltate, societatea Process Innovation Nucleus S.R.L. reprezenta, de asemenea, un potential partener in diferite demersuri de cercetare-dezvoltare-inovare pentru orice organizatie din mediul privat si din mediul public, demersuri comune care sa contribuie la cresterea gradului de noutate privind procesele de productie in domeniul nanomaterialelor si al materialelor avansate multifunctionale pe baza de nanopulberi.

Proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Detalii suplimentare si de contact puteti obtine vizitand website-ul proiectului: http://nanoapparatus.ro/

PROCESS INNOVATION NUCLEUS S.R.L./Mihailesti, Romania

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Process Innovation Nucleus SRL

Comentarii

Cauta

Categorii populare