Comunicate de Afaceri

Abdominoplastie - ce trebuie sa faci inainte de operatie?

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala de amploare ce are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. In acelasi timp operator se pot intari si muschii abdominali pe linia mediana sau se pot rezolva probleme de perete abdominal (hernii, eventratii).

Abdominoplastia este indicata pacientilor care la nivelul jumatatii inferioare a abdomenului au un exces de grasime si piele ce nu pot fi indepartate prin regim dietetic sau exercitii fizice. Vergeturile tegumentare care apar la femei mai ales dupa sarcini multiple pot fi atenuate si partial indepartate. Prin aceasta interventie se indeparteaza sortul abdominal prezent, se pot intari muschii abdominali pe linia mediana, dar lasa o cicatrice permanenta. Daca ne referin la amploarea acesteia, abdominoplastia este o interventie chirurgicala destul de ampla, atat din punctul de vedere al complexitatii cat si al duratei. In afara de riscurile ce pot apare la orice interventie chirurgicala – sangerare, aparitia de hematoame postoperator, de serom, infectie, sunt cateva riscuri specifice pe care le veti discuta cu chirurgul in momentul consultatiei, precum si inainte de operatie.

Indicatii in cazul operatiei de abdominoplastie
• nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei
• cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui; de asemenea, anticonceptionalele trebuie intrerupte cu 1 luna inainte
• interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra
• daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntati medicul chirurg
• evitati fumatul cu cel putin 1 saptamana inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar
• nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata

Pentru mai multe detalii puteti intra aici: http://drsorinparasca.ro/abdominoplastia/


Incizia se efectueaza pe linia suprapubiana, apoi se prelungeste sub linia chilotului pina aproape de csinele iliace. Cea de a doua incizie este periombilicala, pentru a putea elibera buricul din tesuturile din jur. Pielea si grasimea se ridica de pe musculatura abdominala pana la rebordurile costale, musculatura abdominala se intareste cu fire speciale de sutura pe linia mediana. Excesul de piele si grasime se indeparteaza din portiunea inferioara a lamboului abdominal. Ombilicul se rearanjeaza la noul sediu si se sutureaza incizia. Postoperator se lasa 2 tuburi de dren citeva zile.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare