Comunicate de Afaceri

200 de seniori înscriși în programul de yoga GO YOGA 55+

Programul de yoga online pentru seniori are o durată de 6 luni (iunie-noiembrie 2021), este în întregime gratuit, înscrierile rămânând deschise pe toată perioada programului.
Speranța de viață a românilor este cea mai scăzută din Europa din cauza sedentarismului și a alimentației nesănătoase, doar 11,6% dintre români fac săptămânal sport, conform Institutului Naţional de Statistică.


Asociația Răsăritul de Argint a făcut o statistică a sănătății în rândul a 200 de vârstnici, iar cele mai răspândite boli sunt cele de tiroidă (20%) și hipertensiunea arterială (25%) și este îngrijorător faptul că doar 11% dintre vârstnici nu au nicio boală cronică.


Mișcarea este un element esențial pentru păstrarea sănătății, în special la vârsta a treia, iar misiunea Asociației Răsăritul de Argint este facilitarea accesului la bunuri și servicii de calitate, ca antidot post pandemic pentru
categoria cea mai defavorizată de pandemie, vârstnicii, aducând în casele lor cursuri de yoga calitative prin proiectul Go Yoga 55+.


Exercițiile de yoga online readuc mobilitatea în corp și sunt concepute atent pentru sănătatea coloanei vertebrale,mobilitatea articulațiilor, flexibilitatea corpului, tonifiere musculară și pentru imunitate.
Din 2 în 2 săptămâni, în ziua de marți seniorii fac cursuri de meditație și respirație.


Cristina M, participant la programul Go Yoga 55+: „Am mai încercat exerciții de meditație online, dar nu am rezonat cu vocea care făcea meditația. Acum mă bucur că fac parte din această familie și sper că o să mă împrietenesc cu fiecare dintre voi. Prima ședință de yoga mi-a tras un semnal de alarmă din punct de vedere medical, motiv pentru care am început investigații. Nu mă las însă, știu că împreună cu voi îmi voi intra în formă!”


Seniorii cu vârsta de peste 55 de ani se pot înscrie în program pe pagina de facebook a Asociației Răsăritul de Argint sau printr-un mail la acasa@rasarituldeargint.ro
Tot ce au nevoie pentru a practica yoga este un dispozitiv (telefon, laptop, calculator sau tabletă), conexiune la internet și instalarea aplicației Zoom – care se poate realiza împreună cu un voluntar al Asociației Răsăritul de Argint.


Proiectul Go Yoga 55+ este posibil prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Asociația Răsăritul de Argint

Comentarii

Cauta

Categorii populare