Comunicate de Afaceri

3 sfaturi mai simple decât crezi pentru un somn perfect

Calitatea somnului influențează în mod direct activitățile zilnice de la job sau din viața personală. Probabil ai observat că atunci când nu dormi suficient de mult sau de bine, nu te poți concentra și nu ai motivația necesară pentru a duce la bun final task-urile de pe listă. Ești lipsit de energie, te confrunți cu dureri de cap și cu o incapacitate de a gestiona situațiile care apar pe parcursul zilei. Dacă în ultimul timp nu ai avut parte de un somn odihnitor, ai ajuns unde trebuie pentru că avem pentru tine 3 sfaturi simple despre cum îți poți îmbunătăți calitatea somnului!

  • Bea un ceai înainte de culcare.

Ceaiurile te ajută să te relaxezi și să te deconectezi de la toate problemele de peste zi și să ai parte de o noapte liniștită. O cană de ceai înainte de culcare reduce stările de anxietate și induce somnul. Din categoria plantelor recomandate pentru ceaiurile de seară fac parte: mușețelul, teiul, roiniță, valeriana – apropo, știai că valeriana se numără printre cele mai bune și sigure sedative naturale?

Încearcă să introduci o cană de ceai seara și vei vedea cât de mult se va îmbunătăți calitatea somnului tău. Sfatul nostru ar fi să bei ceaiul cu maxim două ore înainte de culcare pentru a evita trezirile nocturne pentru mers la baie. 

  • Dormi pe o suprafață confortabilă.

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii nu au parte de un somn odihnitor este salteaua nepotrivită. Primul semnal de alarmă cu privire la saltea este durerea de spate ce apare imediat ce te dai jos din pat și care persistă aproximativ 20-30 minute. Dacă înlocuirea saltelei cu una potrivită nu se află pe lista ta de priorități, poți investi într-o topper care are același efect (există în magazine o ofertă variată cu toppere din care îl poți alege pe cel care se potrivește cel mai bine patului tău și bugetului pe care îl ai).

  • Fă-ți un obicei din a citi înainte de culcare.

Dacă ai un job care implică statul în fața calculatorului o perioadă lungă de timp, nu este o idee tocmai bună să îți petreci seara tot în fața ecranelor pentru că creierul tău va fi suprasolicitat, îți va fi mult mai greu să adormi și vei avea parte de un somn agitat. Înlocuiește acest obicei nociv cu unul sănătos, care te va ajuta să te odihnești mai bine – citește câteva pagini dintr-o carte. Așează cartea pe noptieră, fă-ți un ceai și pune-te în pat să citești. Vei vedea cât de bine îți prinde acest obicei a doua zi dimineață, cât te vei trezi mult mai bine și cu toate gândurile în ordine.

Somnul este la fel de important ca mâncarea sau apa, iar somnul de calitate nu este deloc un vis sau un ideal pe care nu îl poți atinge. Cu o rutină de somn potrivită și un mediu de somn pliat pe nevoile tale, nu îți va fi deloc greu să îți îmbunătățești calitatea somnului și odată cu ea și productivitatea și capacitatea de concentrare. Aplică sfaturile de mai sus și vei vedea diferențele încă din prima noapte!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare