Comunicate de Afaceri

4 ingrediente pentru o cafea mai aromată și mai sănătoasă

Milioane de oameni din întreaga lume își încep zilnic ziua cu o cană de cafea, indiferent dacă stau acasă ori merg la birou. Și este de înțeles de ce fac asta, având în vedere că această băutură te revigorează cât ai clipi, îți face mintea mai limpede și te ajută să fii mai productiv. În plus, are numeroase beneficii pentru sănătate.

Însă acest ritual al dimineții are și o parte proastă. Cu timpul ajungi să te plictisești de același gust și îți dorești să încerci lucruri noi. Când se întâmplă asta, ai două posibilități: fie te îndrepți către cel mai apropiat automat sau cea mai apropiată cafenea, fie încerci să ”condimentezi” un pic lucrurile chiar la tine acasă alaturi de un aparat de cafea.

Deși nu este recomandat să bei cafeaua alături de îndulcitori sau alți aditivi, uneori poți apela la anumite condimente naturale pentru a da un plus de savoare băuturii din fiecare dimineață.

Pentru a face gustul cafelei un pic mai interesant, iată la ce ingrediente poți apela:

1. Scorțișoară

În afară de faptul că va da cafelei un gust deosebit, făcând-o mai delicioasă, scorțișoara aduce și nenumărate beneficii pentru sănătate. Aceasta te ajută să slăbești, să mai reduci din intensitatea durerilor (cum ar fi cele de cap) și să te simți mai bine, în general. În plus, scorțișoara este utilă atunci când vrei să ții sub control nivelul de zahăr din sânge sau să îmbunătățești funcțiile creierului.

Pentru a te bucura cu adevărat de o cafea sănătoasă, folosește scorțișoara pentru a da aromă cafelei și renunță la zahăr.

2. Avocado

Da, ai citit bine, avocado. Deși pare ciudat, în ultima vreme s-a dezvoltat moda adăugării unei mici părți de ulei/unt în cafea, pentru a-i spori proprietățile. Și fiindcă este bogat în grăsimi, dar și foarte sănătos, un pic de avocado pasat amestecat în cana de cafea de dimineață poate face minuni pentru sănătate.

3. Coajă de portocală

Ei, aici lucrurile sunt un pic mai obișnuite, căci moda adăugării unui strop de coajă rasă de portocală în cafea este mai veche. Fiind bogată în vitamina A și C, zinc, vitamine din complexul B, antioxidanți, calciu, seleniu, etc, cu siguranță coaja de cafea nu va da numai aromă cafelei, ci și o infuzie de substanțe benefice.

Cu toate acestea, ai grijă ca atunci când mergi la supermarket să alegi doar portocale crescute organic. În caz contrar este posibil să adaugi în cafea, pe lângă vitamine, și o cantitate însemnată de pesticide. De la sine înțeles este faptul că și cafeaua trebuie să îndeplinească aceleași condiții.

4. Vanilie

La fel ca și în cazul scorțișoarei, poți folosi vanilia (extract de bună calitate sau chiar boabe din păstaie) pentru a da aromă cafelei și a renunța în acest fel la zahăr sau alți îndulcitori artificiali. În plus, vei obține o cafea super gustoasă și aromată.

Pe lângă ingredientele de mai sus, te mai poți folosi și de altele, la fel de interesante. Poți adăuga puțin rom, pentru serile destinate distracției, frișcă naturală (dacă nu ai probleme cu silueta) sau chiar ghimbir.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare