Comunicate de Afaceri

4 motive pentru care ar trebui sa iti faci un implant dentar

Pentru ca tot mai multe clinici si cabinete stomatologice au pe lista de servicii si implant dentar, acest articol prezinta cele mai importante avantaje ale acestei tehnici de restaurare dentara.

Alegerea unui implant dentar ca solutie sigura si nedureroasa

Unul dintre cele mai importante avantaje detinute de un implant dentar este faptul ca implanturile sunt realizate din titan medicla si se vor integra foarte bine in tesutul osos uman. Titanul este folosit cu foarte mare succes si in medicina, cum ar fi in ortopedie sau in neurochirurgie de foarte mult timp si este recunoscut pentru faptul ca nu genereaza alergii si nici fenomene de respingere. Implantul dentar are nevoie doar de suficient os care sa il poata sustine si se va insera rapid si simplu. De asemenea implanturile dentare nu determina durere. Atunci cand implantul este corect ingrijit el poate sa reziste o viata. Chiar daca partea de sus denumita coroana poate sa sufere deteriorari in timp, aceasta poate fi inlocuita in timp ce implantul ramane pe pozitie.

Implanturile nu dor si nu se cariaza

Deoarece nu sunt structuri vii, nu au nici terminatii nervoase ceea ce inseamna ca nu exista durere. De aceea este foarte important ca pacientul sa isi arate grija fata de implantul dentar. In momentul in care sunt consumate alimente si bauturi foarte fierbinti nu vor aparea dureri, insa titanul poate sa inmagazineze foarte rapid temperatuirile, ceea ce va duce la arderea straturilor osoase care intra in contact cu ele. Stabilitatea implantului in timp poate avea de suferit in aceasta situatie.

Implanturile au o rata mare de succes

Folosirea implanturilor de buna calitate si a serviciilor prestate de medici cu experienta, face ca tratamentul sa fie un act cu o rata foarte mare de succes. Studile arata faptul ca in implantologie dentara ratele de succes au ajuns la 98 de procente, ceea ce reprezinta o valoare foarte buna. Este important de mentionat faptulc a aceste rate de succes sunt determinate si de pacient printr-o igiena orala corespunzatoare, prin vizite periodice la stomatolog si prin aplicarea unor tehnici de igienizare profesionala.

Implanturile restaureaza zambetul

Coronitele care sunt legate d eimplanturi sunt estetice si sunt perfecte deoarece sunt realizate din materilae ceramice foarte rezistente. Cu siguranta poti consuma alimentele preferate la fel ca si cand ai avea dintii naturali. Lucrarile care sunt amplasate pe implanturi nu acopera si zonele aferente limbii sau cerului gurii asa cum se intampla in cazul protezelor mobile si gustul alimentelor nu este modificat. Alimentatia sanatoasa se face cu o dantura completa si sanatoasa altfel pot sa apara mai multe probleme, generate de evitarea unor alimente care poate duce la pierderea de nutrienti importanti. De asemenea, bolul alimentar nu este mestecat complet si poate determina afectiuni gastrice.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare