Comunicate de Afaceri

4 posibile beneficii mai putin stiute ale consumului moderat de bere

Studiile internationale publicate de-a lungul timpului, au indicat posibile beneficii ale consumului moderat de bere, de la reducerea incidentei ulcerului, pana la rehidratarea organismului dupa efort fizic. Pe langa acestea, exista si beneficii mai putin cunoscute ale consumului moderat de bere, precum faptul ca poate ajuta sistemul imunitar in lupta cu agentii patogeni si poate reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Totodata, un consum moderat de bere poate fi benefic pentru sistemul osos si poate favoriza memoria pe termen scurt.
Berea, in cantitati moderate, poate contribui la intarirea sistemul imunitar al organismului
Cu un continut semnificativ de vitamine din tip B, precum vitaminele: B6 si B9, atunci cand este consumata cu moderatie de catre adulti sanatosi poate contribui la imbunatatirea raspunsul sistemului imunitar al acestora la entitati responsabile de transmiterea bolilor infectioase.
Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, comenteaza acest efect mai putin cunoscut al consumului moderat de bere asupra intaririi sistemului imunitar: “Cerealele reprezinta unul dintre ingredientele naturale de baza ale berii, transformand-o practic intr-o sursa de vitamine pentru organism. Berea este bogata in special in vitaminele de tip B, cum sunt niacina, riboflavina (B2), piridoxina (B6) si acid folic (B9). Biodisponibilitatea acestor vitamine a fost confirmata in timp prin studii care au demonstrat o absorbtie ridicata a vitaminelor de tip B la introducerea consumului moderat de bere in dieta, acest fapt putand sa contribuie la o rezistenta sporita a sistemului imunitar."
Consumata cu moderatie, berea poate reduce riscul de aparitie al afectiunilor cardiovasculare
Consumul moderat de bere ar putea reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Acest fapt s-ar putea datora ingredientelor naturale din care este facuta berea si a cantitatii mici de sodiu pe care o contine, fiind cunoscuta relatia dintre cresterea tensiunii arteriale si consumul de alimente cu un inalt continut de sare.
Berea, un posibil aliat al sistemului osos
Sursa bogata de siliciu organic, element-cheie in procesul de crestere a densitatii minerale la nivelul structurii osoase, berea, consumata cu moderatie, ar putea favoriza sanatatea sistemului osos. Aceasta poate deveni chiar un posibil aliat in lupta cu osteoporoza, boala a sistemului scheletal caracterizata prin masa osoasa scazuta si deteriorarea tesuturilor osoase.
Consumata moderat, berea ar putea favoriza memoria pe termen scurt
Studii stiintifice au indicat faptul ca un consum moderat de bere poate favoriza si procesele de memorare, asigurand incorporarea datelor recente in memoria pe termen lung. Mai exact, eforturile de cercetare au evidentiat faptul ca un consum moderat de bere ar putea permite o crestere a folosirii dinamice a tuturor resurselor de atentie ale sistemului nervos central.
Specialistii atrag atentia ca secretul pentru obtinerea unor efecte benefice organismului consta in moderatie, nutritionistii recomandand un consum de 330 ml in cazul femeilor si 660 ml in cazul barbatilor.
Centrul de Studii despre Bere Sanatate si Nutritie
Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie este o entitate cu caracter stiintific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar in cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, careia ii revine si calitatea de Presedinte in cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, dr. Alin Popescu, medic primar in medicina sportiva si consultant in probleme de nutritie, detinand calitatea de Secretar general, si dr. Mihaela Begea, doctor in stiinte ingineresti.
Infiintat in luna decembrie a anului 2011 si lansat oficial in data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii stiintifice si diseminarea informatiilor in domeniu in randul comunitatii medicale si a publicului larg.
Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetarii de la noi din tara, Centrul finanteaza anual studii de cercetare in domeniu, sub forma de burse acordate studentilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de varsta. Toate detaliile privind structura si componenta Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie pot fi gasite la adresa: www.beresanatatenutritie.ro.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: The Public Advisors

Comentarii

Cauta

Categorii populare