Comunicate de Afaceri

5 lucruri pe care nu ar trebui sa le faci atunci cand porti lentile de contact

Textura fina, materialul hidrofil, asigura un nivel de hidratare maxim. Chiar daca in cazul lentilelor moderne procentul de continut al apei si de asigurare a umezelii variaza, toate sortimentele de lentile au un singur obiectiv: acela de a indeparta simptomele nedorite care insotesc scaderea graduala a functiei vizuale.           

Spre deosebire de ochelarii de vedere, lentilele de contact necesita o atentie si un nivel de ingrijire superior. Respectarea modului de intretinere este esential pentru garantarea duratei de valabilitate, cat si pentru prevenirea leziunilor la nivelul ochilor si efectuale efecte nefaste care se pot rasfrange asupra sanatatii ochilor.           

Iata, deci, 5 lucruri pe care nu este recomandat sa le faci atunci cand detii o pereche de lentile de contact:

Nu pastrati lentilele in aceeasi solutie si a doua oara         

Purtarea lentilelor de contact presupune si un risc sporit de a contractia infectii bacteriene sau virale, dar si diverse alergii ale ochilor, cum ar fi conjunctivitele. Prin urmare, un set de lentile de contact precum AquaView Moist nu trebuie pastrat, timp indelungat, in aceeasi solutie. Dupa curatare, dezinfectare si pastrare in recipientul special pe durata noptii, solutia se va arunca.

Nu prindeti lentilele cu unghiile           

Manipularea corecta a lentilelor de contact este un prim pas pentru a le garanta valabilitatea si siguranta de a conferi o vedere la cele mai inalte standarde. Unghiile pot zgaria foarte usor lentilele. Din aceasta cauza, odata zgariate, lentilele nu mai pot asigura o vizibilitate perfecta. Mai mult decat atat, pot conduce la agravarea problemelor de vedere.

Nu prelungiti purtarea lentilelor

Potrivit indicatiilor specificate de catre producator pe prospectul care insoteste perechea de lentile, acestea au o durata stricta de durabilitate, in care pot fi purtate in conditii de maxima siguranta, fara a dauna sanatatii ochilor. Durata de valabilitate este variabila, materialele, tehnologiile utilizate, fiind definitorii pentru incadrarea accesoriilor intr-o anumita categorie. Astfel, in lumea medicala sunt cunoscute mai multe de lentile: de unica folosinta sau cu inlocuire saptamanala, la doua saptamani, lunara, trimestriala sau anuala. Lentilele de unica folosita sunt singurele care nu se pastreaza in recipient speciale si nu se curata. Ele sunt aruncate dupa indepartarea lor la finalul zilei.

AquaView Moist fac parte din categoria lentilelor de contact lunare, pe baza de hidorgel, hialuronat de sodiu si un continut de apa de 55%.

Nu dormiti cu lentilele           

Cea mai mare greseala pe care o fac persoanele care sunt foarte putin familiarizate cu conditiile de purtare si ingrijire a lentilelor de contact este sa le utilizeze si pe durata noptii. Evident, sunt si lentile speciale create cu acest scop, cum ar fi cele din categoria “Night&Day”. Insa, cele obisnuite se inlatura inainte de culcare si se pastreaza in solutie multifunctionala speciala. Purtarea unor astfel de accesorii pe durata noptii poate produce leziuni foarte grave la nivelul corneei.           

Prin urmare, inainte de a va baga la somn, faceti o verificare daca v-ati scos ambele lentile de contact!

Nu spalati lentilele in apa           

Apa care este livrata in locuintele oamenilor contine o serie de impuritati si agenti patogeni, care nu pot fi inlaturati, in ciuda tratamentului chimic la care este supusa. Impuritatile sau microorganismele pot patrunde rapid la nivelul ochilor si pot provoca infectii sau inflamatii.           

De aceea, este strict interzisa spalarea lentilelor in apa. Acest lucru se realizeaza doar in solutii multifunctionale sau in cele pe baza de peroxid de sodiu!

Asadar, daca ati ales sa achizitionati recent o pereche de lentile de contact AquaView Moist, nu uitati sa aveti grija maxima de lentilele dvs si sa respectati, intocmai, sfaturile expertilor.

https://www.facebook.com/commerce/products/1202530986479701/

Magazin online Optilen Romania

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare