Comunicate de Afaceri

5 moduri de a face miscare fara sa mergi la sala

Oamenii au diverse motive pentru care nu vor sau nu pot sa ajunga la sala. Insa o forma fizica buna nu e rezervata doar celor ce petrec ore intregi la sala de fitness. Iata, mai jos, cele mai eficiente 5 moduri prin care poti face miscare in aer liber ori acasa:

  1. Mersul pe jos

Mersul pe jos este o activitate fizica de tip cardio cu impact scazut. Este potrivit atat celor care sufera de anumite afectiuni care nu le permit sa faca efort fizic intens, cat si celor care cauta sa faca o pauza activa de la rutina lor intensa de exercitii. In orice caz, mersul pe jos te poate ajuta sa dai jos kiliogramele nedorite, si sa iti cresti forta fizica.

Rezultatele vor aparea daca mergi pe jos, la o intensitate moderata, cel putin 30 de minute pe zi. Daca nu ai timp de plimbari de recreere, incearca sa mergi pe jos pana la birou, macar pe o portiune din drum, sau fa plimbari mai lungi cu cainele tau.

  1. Alergatul

Alergatul presupune mai mult efort decat mersul pe jos, iar impactul cu solul il face sa aiba un efect mai puternic asupra articulatiilor. De aceea, este important sa incepi incet, si sa ai incaltamintea de alergat potrivita. Daca vrei sa ai muschi tonifiati si definiti, este recomandat sa alergi la o viteza constanta, pe distante lungi. Pe de alta parte, daca vrei sa iti dezvolti musculatura picioarelor, sprinturile te vor ajuta.

  1. Inotul

Inotul iti lucreaza tot corpul fara sa il solicite asa cum o face alergatul. Inotul este unul dintre cele mai eficiente exercitii cardio pe care le poti face, imbunatatindu-ti anduranta, forta fizica, si sanatatea cardiovasculara fara sa te suprasolicite. In plus, este o activitate fizica relaxanta, ce te poate ajuta sa scapi de stres.

  1. Ciclismul

Mersul pe bicicleta iti poate oferi, la randul ei, un antrenament cardio destul de consistent. Te poate ajuta, de asemenea, sa iti dezvolti musculatura picioarelor. Indiferent ca il vei practica pentru competitii, ca pe un hobby, sau ca pe o metoda alternativa de a ajunge la birou, ciclismul te poate ajuta si sa slabesti, si sa iti imbunatatesti anduranta.

Daca nu ai o bicicleta sau nu stii sa mergi pe una, sau ai vrea sa practici ciclismul intr-un mediu mai sigur si mai controlat, iti poti achizitiona o bicicleta de fitness pentru acasa. Nu este costisitoare si este mai convenabila decat o bicicleta obisnuita in sensul ca poti pedala in fata televizorului, fara sa depinzi de conditiile meteo sau de momentul zilei.

  1. Exercitii cu greutatea corporala

Exercitiile cu propria greutate corporala iti pot oferi un antrenament cardio eficient, mai ales daca le cresti usor intensitatea. Deoarece nu ai nevoie de echipament special, poti face aceste exercitii (aproape) oriunde. Cateva exemple sunt jumping jacks, mountain climber, burpee, sariturile cu coarda sau ridicarea genunchilor la piept.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LeadMagnet.ro

Comentarii

Cauta

Categorii populare