Comunicate de Afaceri

5 sfaturi eficiente pentru a va proteja pielea de soare

Pielea, dupa ce a fost protejata luni de zile fara expunere la soare, are nevoie de mai multa ingrijire atunci cand este expusa razelor UV pentru prima data in acest an, deoarece radiatia solara poate provoca iritatii si arsuri daca nu este protejata, afectand sanatatea pielii noastre.

Cum putem avea grija de piele de la soare? Este mai simplu decat credem, deoarece cheia este sa o atitudine preventiva.

Una dintre primele intrebari pe care ni le punem este ce ar trebui luat in considerare atunci cand alegem o protectie solara? Este primul pas pentru a avea grija de piele si pentru a preveni aparitia bolilor. Protectia solara este un element esential care trebuie aplicat pe piele 365 de zile din an, chiar si atunci cand cerul este acoperit sau cand ploua.

O protectie solara buna nu numai ca ar trebui sa protejeze impotriva razelor UVB (responsabile pentru deteriorarea imediata a pielii, cum ar fi arsurile), ci ar trebui sa protejeze si impotriva razelor UVA (deteriorarea ADN-ului pielii, celulelor, vaselor si tesuturilor).

Copiii au nevoie de ingrijiri speciale, in special sugarii sub 6 luni, a caror piele nu trebuie expusa direct la soare. La copiii cu varsta sub 2 ani, specialistul recomanda utilizarea de protectii solare hipoalergenice, intotdeauna mai mari de 30 UVB si 10 UVA.

Este recomandat sa alegeti filtre fizice, non-chimice si anorganice care sari de razele UV inainte de a fi absorbite de piele. Acest tip de filtru este cunoscut sub numele de „SunBlock”.

Evitati protectiile solare care contin PABA in formularea lor, deoarece acidul para-aminobenzoic poate provoca leziuni celulare si exista o incidenta mai mare a alergiilor legate de utilizarea PABA si a derivatilor.

Timpul de expunere protejat variaza in functie de produs, fiind in general de 4 pana la 6 ore, in functie de activitatea fizica si expunerea la apa.

Zonele cele mai expuse razelor UV sunt fata, gatul, urechile, decolteul si partea din spate a mainilor. Pe fata trebuie sa protejam zone precum nasul si buza inferioara.

Ce sa faci inainte de arsuri? Se recomanda aplicarea de comprese reci de ser fiziologic si hidratarea pielii cu produse calmante si emoliente. Daca arsura este extinsa si persoana are simptome precum durere, frisoane si febra, se recomanda sa beti multa apa si sa solicitati sfatul medicului.

5 sfaturi pentru a proteja pielea de soare

Odata cu primele zile insorite este inevitabil sa incepem sa purtam mai multe haine de vara, precum tricouri, rochii sau pantaloni scurti, care ne lasa pielea mai expusa. Pentru a nu suferi consecinte precum arsuri sau iritatii, medicul dermatolog dinIntegraMedica, parte din Bupa, Jorge Szot, recomanda:

- Evitati sa va expuneti pielea la soare intre orele 11:00 si 15:00.

- Utilizati intotdeauna protectie solara, de preferinta factor 50 sau mai mult.

- Repetati aplicarea protectiei solare la fiecare 3 ore.

Pentru a proteja zonele corpului, este recomandat sa purtati o palarie, ochelari intunecati si haine subtiri care acopera cat mai multa piele posibil.

Evitati efectuarea de proceduri cosmetice inainte de expunerea la soare, cum ar fi laser, peeling, derma-abrasion, printre altele.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dumitru Cristian

Comentarii

Cauta

Categorii populare