Comunicate de Afaceri

6 lucruri pe care nu le stiai despre Colagen

Componenta principala a tesutului conjunctiv, cimentand impreuna celulele si conferindu-le structurii si elasticitatii pielii. Cu toate acestea, productia de colagen incepe sa scada odata cu varsta. Efectele? O piele mai uscata si aparitia linilor fine si a ridurilor.


La ce varsta incepe Colagenul sa se epuizeze?
Productia de colagen incepe sa scada cu o rata de aproximativ 1% pe an de la mijlocul anilor 20 si merge rapid in jos dupa varsta de 45 de ani. Majoritatea femeilor inregistreaza o scadere de 30% din nivelul colagenului in primii ani dupa menopauza.

Factorii de mediu , cum ar fi expunerea la poluare si soare (in special din razele UVA), precum si fumatul joaca un rol important in pierderea colagenului. Persoanele care fumeaza foarte mult sau care au trait la soare fara a purta SPF sunt predispuse sa imbatraneasca mai repede.


Cum puteti creste nivelul de Colagen si cat de repede se pot vedea rezultatele?
Puteti creste cu usurinta nivelul de colagen atat din interior cat si din exterior. Cea mai simpla tactica este de a purta SPF in fiecare zi (razele UVA pot chiar sa patrunda prin nori).

Medicii esteticieni pot folosi lasere si masini cu ultrasunete pentru a creste colagenul in conditii de siguranta. Cat de repede veti vedea rezultatele depind de tipul de tratament si de obicei sunt necesare mai multe sesiuni, rezultatele vizibile pot dura pana la patru luni.

Cu toate acestea, pentru rezultate mai rapide - de obicei in jur de doua pana la trei saptamani - incercati un supliment pe baza de colagen.


Este Colagenul lichid mai bun decat pastilele?
Da! Pilulele sunt mai susceptibile de a fi defalcate in stomac de sistemul digestiv. Suplimentele lichide, pe de alta parte, tind sa nu se descompuna in stomac si, ca rezultat, o cantitate mai mare a produsului poate fi indreptata catre piele si organe.


Cand este cel mai bine luat Colagenul - dimineata sau noaptea?
Ar trebui sa luati un supliment de colagen inainte de culcare, deoarece, pe masura ce dormim, corpul nostru este in mod natural mai putin activ si lucreaza pentru a repara orice deteriorare a celulelor.


Ingrijirea pielii poate ajuta productia de Colagen?
Investitia in produse specifice de ingrijire a pielii imbogatita cu colagen, alaturi de un supliment, va aduce un plus real sanatatii si bunastarii pielii. Dar nu uitati sa includeti, de asemenea, un ser de vitamina C de inalta calitate si un bun SPF pentru o sanatate optima a pielii.

Amintiti-va ca produsele de actualitate vor aborda doar 20% din problemele legate de piele, luand astfel un supliment de buna calitate alaturi de o rutina buna de ingrijire a pielii va produce rezultate reale.

Detalii despre trucurile pe care femeile le folosesc pentru a se mentine tinere mai mult timp, gasiti pe acest site.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare