Comunicate de Afaceri

8 obiceiuri de duminica pentru a va pregati pentru o saptamana productiva

Deci, ce presupune de fapt o duminica productiva? Totul este sa creezi structura in viata ta si sa te intorci pe traseu in timp pentru inceperea saptamanii. Iata 9 obiceiuri de duminica de care ai nevoie pentru o saptamana productiva la locul de munca.

1. Faceti treburile casnice
Duminica este ziua perfecta pentru a va ocupa de acele treburi din jurul casei. Puneti deoparte cateva ore pentru a face mancarea pentru cateva zile si faceti curat.

A avea un spatiu ordonat va poate ajuta sa obtineti un sentiment de bunastare si va insemna ca nu va trebui sa va faceti griji atunci cand va intoarceti acasa dupa o zi de munca.

2. Organizati-va
Obtineti-va un jurnal si un planificator saptamanal si organizati-va. Noteaza tot ce trebuie facut in saptamana urmatoare.

Notarea tuturor lucrurilor nu numai ca va ajuta sa tineti evidenta mai buna a sarcinilor, dar va ajuta si sa va limpezi mintea.

3. Nu dormiti toata ziua
Desi duminica este o zi de odihna, nu este o idee buna sa dormiti toata ziua, chiar si dupa o saptamana aglomerata la serviciu. Setati o alarma si treziti-va pe indelete. Aveti multe de facut pentru saptamana urmatoare.

4. Exercitiu de duminica
Sa faceti orice exercitii intr-o duminica este de fapt o modalitate excelenta de a va alina stresul si de a va stimula starea de spirit. In consecinta, va veti simti incredibil de energizati si productivi, gata sa inceapa incepeti o noua saptamana.

5. Faceti-va tinute pentru fiecare zi din saptamana
O duminica productiva se rezuma la eficientizarea saptamanii. Organizati- va garderoba astfel incat sa aveti o tinuta gata de purtat pentru fiecare zi. Nu numai ca va va economisi timp dimineata, dar veti incepe ziua simtindu-va relaxati si controlati.

6. Timp pentru voi
Sa nu uitam ca duminica ar trebui sa fie si un moment personal. Aveti nevoie de acest timp pentru voi. Faceti ceea ce va face sa va simtiti bine cu propria persoana si pe care vi se pare greu de facut in saptamana. Mergeti la plimbare, luati un pahar de vin sau cititi o carte preferata.

7. Planificati mesele
Faceti un planificator de mese si mergeti la cumparaturi. Pregatiti in prealabil mesele, astfel incat, atunci cand ajungeti acasa dupa munca, tot ce trebuie sa faceti este sa va reincalziti mancarea, nu sa gatiti de la zero.

8. Creati timp pentru a gandi si a respira
Cu totii avem nevoie de timp pentru a ne gandi si a reflecta, iar duminica este cel mai bun moment pentru a face acest lucru. Dupa ce ati completat planificatorul, ati facut curat si v-ati organizat pentru saptamana, este timpul sa reflectati. Ganditi-va ce a mers bine si ce imbunatatiri ar putea fi facute.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Cauta

Categorii populare